Nu snackar vi muminmuggsnyheter 2021

Oj så glad jag blev här för någon dag sedan när jag såg att det snart kommer komma nya muminmuggar igen. Känns som EVIGHETER sedan vintermuggen kom och nya muggar tackar jag inte nej till. PERFEKT också nu när jag snart fyller 30 (hint Anton!) Det står på hemsidorna att leveransen sker vecka 7, alltså samma vecka som min födelsedag. Är det inte meningen så säg!

Vad tycker jag då om dessa två nyheter? Det första som slår mig är helt klart färgerna SÅ HÄRLIGT VÅRIGA. Att sitta och dricka kaffe ur dessa med en knippe tulpaner på bordet kommer bli helt perfekt denna vår, ammandes en nyfödd dessutom *lyckligt pirr i magen* Vad tycker ni om nyheterna? Kommer dom finnas hemma hos er? Berätta!

Tycker speciellt att den nya Filifjonkan muggen är så mycket finare än den gamla. Den gamla var SÅ tråkig färg, liksom beige?!? Den gamla muggen har nu fått flytta upp på hyllan med muggar som inte används dagligen. Den hyllan börjar bli lite full, undrar om jag borde hitta en ny plats för min samling? Gillar att ha dem i köket nog, men på en öppen hylla är det ju ALLTID en risk. Speciellt när här spelas både fotboll och innebandy med jämna mellanrum och bollar flyger åt höger och vänster.

På tal om muggar som får flytta upp på hyllan så kommer också dessa två att få byta plats nu och ställa sig på hyllan med muggar som inte längre tillverkas. Den äldre versionen av Muminmammanmuggen och polismästaren. Ingen av dessa har varit någon desto större favorit hos mig, av muggar med Muminmamman på är min absoluta favorit den röda, men den har inte funnits på många många år. Den gröna polismästarmuggen är inte heller någon som jag kommer sakna desto mera. Det är något med den gröna nyansen som inte helt tilltalar mig.

OM jag hade älskat någon av dessa muggar massor hade jag antagligen köpt en dubblett, så att jag skulle kunna fortsätta dricka ur ena och spara andra. Men denna gång blir inte det nödvändigt alltså. Haha vet redan fler som läser detta som suckar och tycket att detta samlande gått över styr för länge sedan..

På tal om muggarna skulle jag borda ta tag i det årliga projektet att diska upp alla muggar, och ordna om dem på hyllan (eller då hitta ett nytt ställe för dem). Ja det märks kanske att jag börjar ha lite smått tråkigt här i väntan på bebis?!?

Hur gör ni andra som samlar på muminmuggar förresten? Använder ni alla muggar som nu har? Alltså också muggar som inte längre tillverkas och alltså inte kan köpas nya av om de går sönder?

5 reaktioner till “Nu snackar vi muminmuggsnyheter 2021”

  1. Jag använder alla utom en riktigt gammal och milleniemuggen. Funderar ibland på att plocka bort såna som gått ur produktion för jag hinner ändå aldrig använda alla muggar utan de flesta förblir oanvända i skåpet. Men inte vet jag riktigt varför jag skulle spara dem, eller till vadå. Svåra saker det här 😆

    1. Haha ja alltså jag vet int heller ”till vad” jag sparar 😂 men jag vet att jag blev väldigt ledsen när en mugg gick sönder som inte fanns att köpa ny 🙈 men ibland använder jag ändå någon favorit från ”finhyllan också” haha int är man helt frisk int 😉

  2. Vi använder endast muminmuggarna vid kalas eller om vi har många kaffegäster på en och samma gång så att alla får likadana muggar.
    De muggar som är riktiga special används inte och står oftast längst inne i vitrinskåpet.
    Hos oss blir muminmuggarna använda kanske 10 gånger i året…

  3. De nya muggarna var faktiskt jättefina. Tror de får bli som födelsedags/morsdagstips åt sambon sen. Jag har gjort så att några vissa specialare finns i vitrinskåpet, men det handlar mer om de där som var svåra att få tag i. Alla andra används nog och de har en egen hylla i skåpet i köket. Drömmer om att skaffa en liten vitrin dit också så att de kunde få vara mer synliga.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.