Taskig väckning denna fredag!

Gammal bild, finns inga bilder som lämpar sig till detta inlägg!

Här sitter jag och stirrar i kors, så trött fast klockan bara är 8! Jag har redan varit vaken 3 timmar. På grund av barn som bökat och stökat kanske ni tänker? Eller kanske på grund av Antons tidiga väckning för snöplogande? NEJ och NEJ! Vaknade av prassel i sovrummet, trodde det var någon av barnen som kom till vår säng, men ingen dök upp och ljudet fortsatte. Vaknade till lite mer och började fundera varifrån ljudet kom, rätt yrvaken alltså.

Lokaliserade ljudet lite mer och tittade mej omkring och insåg att vi har en MUSJÄVEL i sovrummet. FY FAN! Ringer Anton (som ju alltså är ute och plogar snö och inte på något vis ens kan hjälpa) och halvgråter över det faktum att där är en musjävel i sovrummet. Vidar sover i vår säng och jag börjar känna paniken krypa i kroppen, inte för att möss är farliga men väldigt väldigt äckliga och ovälkomna i sovrummet är dom.

Efter några patetiska försök till, ja till vadå kan man fundera nu i efterhand?!? Med en innebandyklubba i högsta hugg som jag petade runt på lådorna med julpynt med för att försöka skrämma iväg musen typ. Den gömde sig bakom lådorna och sedan försvann den någonstans. Såhär i efterhand ser jag ju det komiska i en yrvaken halvt hysterisk höggravid naken kvinna i en säng med en innebandyklubba i högsta hugg, men där och då var humorn rätt så avlägsen faktiskt. Nåja efter ett tag trodde jag att musen gett upp och smitit ut från sovrummet och förhoppningsvis tillbaka till källaren? Kanske jag ändå hade missat det? Dom är ju ändå rätt snabba dom där musjävlarna..

Blev tyst och tänkte att jag kanske ändå skulle kunna sova en stund till, tills det igen prasslade till och nu var musjäveln vid sängen. DÄR gick min gräns! Lyfte upp Vidde och rusade ut från sovrummet tillbaka till hans egen säng. Anton fick uppleva allt detta kaos genom telefonen och han tyckte att jag skulle stänga dörren till vårt sovrum så att vi ( läs han ) kan lägga en fälla dit och förhoppningsvis fånga musen. Sagt och gjort.

Jag steg upp eftersom jag på INGA vis kände att jag kunde somna om med detta adrenalinpåslag. Efter ett tag kom Anton hem på morgonkaffe innan jobbet och han gillrade en fälla i sovrummet. Så nu hoppas jag på fångst där så att jag kan sanera hela sovrummet och förhoppningvis sova lugnt inatt. Fångar vi inte musen får jag väl ta in på hotell eller något?!?

Usch säger jag bara, har som ännu på något sätt kunnat hantera möss i källaren som ibland irrat sig iväg till köket, men i sovrummet när jag sover där?!? NEJ nej nej nej, det fungerar inte. Kul start på fredagen alltså! Nu sitter vi i soffan, jag och Vidde, kollar på tv och äter frukost. Hoppas på en liten vilostund här innan dagen börjar på riktigt.

6 reaktioner till “Taskig väckning denna fredag!”

 1. Vi har möss inne varje vinter, o sen får man ba hoppas att äldre katten fångar dem… Den yngre leker nämligen bara. Enda som är äckligare än möss inne är blodiga möss inne, uuuussscccchhhh. 🤢

  1. Ja fyyy 😩 förstår ju att man borde ha katt när man bor i gammalt hus på landet, tyvärr är vi så allergiska att det inte går 🙈 har fått tips om manicker som ger ifrån sig ljud som ska störa mössen, borde testa de ☺️

 2. Gillar din blogg.

  En sak jag dock har funderat på är om man skall ha hjälm eller inte i pulkabacken?
  I Finland har ju knappt någon det, medan i Sverige är det väldigt vanligt och rekommenderas starkt där. I Finland rekommenderas det inte.

  Går man för långt om man börjar ha hjälm i pulkabacken också?
  Faktum är att i pulkabacken händer det olyckor och även allvarliga sådana.
  Sedan vill ju inte heller ens barn vara den enda med hjälm.
  Det borde då införas av flera familjer, så att de blir lite ”inne” med hjälm.

  Är detta ett ämne du kanske vill ta upp i er podd och diskutera närmare.

  Önskar förbli anonym.

  1. Det är en bra fråga, och helt relevant nog. När barnen åker pulka i skolan tex så har dom nog hjälm, skickade iväg Adam idag med både pulka och hjälm för att dom skulle åka på gymnastiktimmen. Men själv har jag nog ännu inte kommit så långt att jag kommer ihåg det, en vanesak är det ju och borde säkert vara lika självklart som hjälm när kan cyklar eller åker slalom.
   Absolut något som vi kan prata om på något sätt i podden också.

   Ha en fin torsdag ☺️

 3. Tack för svar.

  Intressant att de har hjälm i skolan, men inte sedan på fritiden.
  Våra barn är inte ännu i skolåldern, så jag kände inte till att de där tydligen rekommenderas.

  Ja, det kan gå rejält undan även på pulka och när många åker samtidigt kan lätt en krock ske.

  Glad att du håller med och inte tycker man är en räddhare.
  Jag är likadan när de kommer till cykelhjälm, den används av alla i familjen.
  Något annat alternativ finns ej!

  Fin torsdag på dej med.

  1. Råkade faktiskt just se att det också rekommenderas på pargas stads sida att man skall ha hjälm på i pulkabacken som staden själva sköter om. Så nog börjar det väl bli mer och mer vanligt här också, säkert i takt med att vi som själva använt hjälm hela livet i andra sammanhang får egna barn 😊👍🏼

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: