Ingen stress, mycket sömn och tillsammanstid

Ja vad ska jag ens säga, vi har verkligen varit jullediga DELUXE detta år. INGA PLANER, inga måsten inget. Allt det som vi sett framemot har avbokats, ja jag vet att det är vettiga men FAN SÅ TRÅKIGT. Dock försöker jag på något sätt att se det positiva i det, det ger oss en chans att verkligen ta det lugnt dessa veckor. På morgonen vaknar barnen, tassar upp och parkerar sig framför TVn. Jag släpar upp mig och serverar frukost till dem och passar sedan på att sova en stund till. Detta om något är lyxen med stora barn, dom kan liksom hålla koll på Vidde (se på netflix eller disney+) så länge jag slumrar på soffan. Har verkligen haft ett ENORMT sömnbehov just nu och det känns så skönt att kunna sova ”ikapp” lite. Vet att jag inte kan sova i förväg för att vara mindre trött när bebis kommer MEN det är i alla fall perfekt att inte gå in i den perioden med minus på sömnkontot.

Vissa dagar känner jag mig dålig, liksom att jag ”försummar” barnens jullov. Det är ju NU jag borde leka, spela och hålla igång. Umgås, vandra i skogen och allt det där man ”inte hinner med” när vardagen rullar. MEN jag har konstaterat att jag inte ligger på minus från vardagen, jag ÄR ju alltid hemma, finns alltid där för dem när de kommer hem från skola och förskola och vi har flera år av det kvar framför oss ännu. Då är det mer än OKEJ att jag passar på att vila när alla är hemma och Vidar har sällskap. Dessutom tror jag inte att Anton känner samma stress över att han jobbar under deras jullov, så VARFÖR ska då jag känna mig dålig? NEJ jag ska inte göra det. Vi tar det lugnt på förmiddagen, jag får ladda energi och på eftermiddagen hinner vi med både ett och annat innan vi landar i soffan igen på kvällen.

Idag har vi hunnit ut i snön ett varv, så länge det var lite snö och inte bara slask och plask. Barnen är otroliga, dom kör ALL IN genast det är lite vitt på marken. Dom åkte snowboard och pulka tills det endast var lera kvar i backen. Byggde snögubbar, gjorde snöbollar och verkligen tog till vara på varje stund ute. Jag är så tacksam över deras vinterhalare från ISBJÖRN of SWEDEN, för även om det RINNER vatten av halaren så är dom torra på insidan. Inga galonkläder vilket gör att kläderna andas och barnen inte kommer in och är genomsvettiga.

Som tips bara och inget spons eller så, kan jag berätta att det just nu är bra rea på vinterkläder på isbjörns vinterkläder. -50% är galet bra på de bästa vinterkläderna, så kika in där om ni behöver vinterkläder till barnen. Jag kan visa vad jag beställde här sen bara paketet kommer.

För att samla lite extra mammapoäng kokade jag varm kakao och tinade de sista lussebullarna från frysen. Lite picknick i plasket förgyllde uteleken lite extra. Men OJ så vi önskar att det skulle komma ens lite mer snö, att det skulle vara minusgrader och ordentlig vinter istället för detta slaskväder. Barnen längtar efter att få skida och skrinna och för att det skall bli möjligt behövs lite kallare väder. Får man önska hade det ju varit aningens lättare att genomföra detta innan bebis skall vara med på utsidan. Men som det ser ut nu så har vi inte så höga förhoppningar.

Resten av dagen ska vi väl bara chilla här hemma, vänta på att Anton ska komma hem från jobbet, laga pizza och kolla på någon film typ. En perfekt näst sista dag på detta år. Vad har ni för program nu under jullovet?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: