Läkarkontroll, check!

Idag var det dags för läkarkontroll hos rådis, sjukt att det redan är tid för detta! Allt såg bra ut och läkaren såg inga tecken på att en vaginal förlossning inte skulle vara aktuell denna gång. Alla 3 förlossningar hittills har ju förlöpt utan några komplikationer, hoppas såklart på samma denna fjärde gång. Bäckenet lär ju inte ha blivit mindre i alla fall. Där var inte heller några tecken på att något skulle vara på G ännu, sådär med tanke på själva förlossningen. En del av kanalen var kvar ännu, vilket är skönt med tanke på att jag ändå haft en del sammandragningar den senaste tiden. Är inte sugen på bebis ännu på någon vecka, vill gärna att hen ska få växa sig stor och stark i magen först. Speciellt när vår vardag inte stannar nämnvärt av att en bebis kommer med i gänget så känns det tryggare om hen är fullgången och stor och stark när hen föds. Bebis ligger rätt lågt redan, inte alarmerande på något sätt dock, men precis som jag känt så har den ännu rätt bra med space i magen. Mina revben tackar och mina lungor också.

Bara för att komma i rätt stämning, en första bild på mig och Vidde. Åååh, tänk att vi snart är där igen, på förlossningen med en liten liten nyfödd en. SOM jag längtar!

Så skönt att allt såg bra ut, bebis växer och mår bra vilket är prio 1. Magens storlek var ganska lika som min graviditet med Saga, mycket mindre än med Vidde och lite mindre än med Adam. Vidde har hittills varit störst vid förlossningen och Saga minst. Ska bli spännande att se var bebis placerar sig. Jag gissar på under 4 kg denna gång, men vem vet? Blodtrycket var bra, HB var bra ja allt var som det skulle helt enkelt. Nu är det bara att vänta tills bebis är redo. En bit in i februari lär det nog gå, med tanke på mina tidigare graviditeter alla gått rejält över tiden..

När jag satt och väntade på att få komma in till läkaren insåg jag att jag glömt de två saker som jag hade tänkt att jag skulle komma ihåg idag. Att inte ta på mina allra fulaste trosor och att att raka mig i duschen. Kom ihåg NADA av det. Gissar att någon annan känner igen sig. Och JA jag vet att läkaren inte bryr sig, egentligen bryr jag mig väl inte nämnvärt heller. Men känslan av att jag hade tänkt göra något som jag sedan TOTALT glömt bort är ändå där.

Ni följer väl MammasKaffepaus på instagram, vi är rätt roliga med våra reels om vi får säga det själva.

Nåja nu är det iaf check på läkarkontrollen, ett steg närmare förlossningen alltså. Någon annan som också börjar vara på slutrakan av graviditeten? Är ni taggade inför förlossningen? Nervösa för något? Berätta!

2 reaktioner till “Läkarkontroll, check!”

    1. Ja absolut ❤️ det bästa är att få höra att allt ser bra ut 😍 och också skönt att det inte är allt för trångt i magen, även om det nog lär hinna bli det ännu 🙈

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.