Vad ska bebis heta?

Något av det roligaste med att ha många barn är väl ändå att välja namn till dem. Alltså ÄLSKAR att tänka på barnnamn! Också när jag inte är gravid eller vi ens planerat för fler barn går tankarna.

om vi skulle få ett till barn så hade nog namnet X passat fint

De tre tidigare gångerna har vi ju vetat könet på bebis i magen och då kunnat begränsa namnvalet till ”pojk- eller flicknamn” men denna gång behöver vi ju två kandidater. Och jag vet att man inte ens behöver ha namnet klart innan bebis föds men på något sätt gillar jag ändå att ha namnet så gott som klart.

För några dagar sedan frågade jag mina följare på instagram om dom inte kunde ge sina bästa förslag på namn till fyran. Även om vi själva har några alternativ har vi kanske inget som känns helt 100 rätt ännu. Mitt i allt sitter någon och pantar på något riktigt bra namn som vi inte ens tänkt på. Snälla följare som jag har tipsade dom oss om en hel drös fina namn och jag tänkte presentera listorna här på bloggen också. Om du känner att där fattas namn får du gärna tipsa om fler namn i kommentarsfältet!

Adam, Saga, Vidar & ?

På listan finns många bra alternativ! Gillar verkligen många av namnen, men det är ju två olika saker att gilla ett namn och att välja det till sitt egna barn. Sen börjar ju så många i vår närhet ha barn och genom det blir ju många fina namn ”upptagna”. Var man skall dra gränsen för ”upptagna namn” måste man ju själv avgöra men det hade varit lite bökigt och mina och Karins barn t.ex. har samma namn. Så några namn streckade jag över från listan endast på grund av att dom redan är upptagna.

Om vi börjar med flicknamnen så är där många kandidater på listan. Ni var många som föreslog Selma och det förstår jag, Selma är verkligen ett fint namn och ett namn som varit på vår kandidatlista redan när jag var gravid med Vidar. Alma och Alva är två andra favoriter, korta namn är helt klart oftast mina favoriter. Ebba har jag länge ÄLSKAT och det är en stark kandidat denna gång. Lova och Tova var också starka kandidater förra graviditeten, dom är fortfarande med på listan. Sigrid är en bubblare som jag för något år sedan ALDRIG ens hade tänkt på men som nu känns mer och mer som ett av favoritnamnen. Sandra och jag har helt klart samma smak när det kommer till barnnamn.

Sen kommer vi vidare till pojknamnen då. Här var det helt klart ett namn som många föreslog och det var Arvid. Och ja det ÄR verkligen ett av mina favoritnamn just nu, men är det för lika Vidar? Samma bokstäver i en lite annan ordning bara? Alvar och Ivar är två andra favoriter, även om Ivar också känns lite för lika Vidar? ELLER? Valter och Edvin placerar sig också högt upp på listan.

Tycker ni också att det är roligt med namn? Berätta gärna hur ni bestämt namnet på era barn och som sagt om något namn fattas från listan får ni gärna fylla på!

8 reaktioner till “Vad ska bebis heta?”

 1. Då jag läste listan tyckte jag att Signe och Edvin skulle passa. Man kanske lätt pratar om dom yngre o äldre barnen o då passar de enligt mig bra med Vidde och Sigge eller Vidde o Eddie🙂

 2. Älskar namn! Funderar ofta på namn trots att vår familj med all trolighet är komplett : ) Hos oss har det varit jag som kommit med förslag och gubben som lyssnat med ett halvt öra och ratat hälften av förslagen ; ) Namnförslag som snurrat hos oss är bl.a. Noah, Hugo, Lilli, Alva, Alma, Selma, Serafina, Erik och Elias. Har nyligen snöat in mig på namn som slutar med -id, så Ingrid, Astrid och Sigrid är också jättefina namn : )

  1. Ja visst är det märkligt hur man mitt i allt kan snöa in sig på ett namn som börjar med en viss bokstav eller slutar på ett visst sätt. Så många fina namn där också ❤️

 3. När vi skulle välja namn var Eliana mitt önskenamn och stor favorit, men gubisen tyckte att för konstigt. Vi snurrade massor namn med totalt olika smaker men landade på ett som vi bägge blev nöjda med, Nova 😊
  Tillräckligt ovanligt för min smak men inte för konstigt för min mans smak. Eliana sitter fortfarande varmt om hjärtat, men får kanske ge det åt en hundvalp istället 😁 Du har ett svårt val med så fina namnkandidater på listan!

  1. Ja det blir knepigt om man inte har samma favoriter, hittills har vi som tur tyckt rätt lika om namnen så där behöver vi inte kompromissa iaf 😅 ja vi får nog fundera några omgångar ännu 😍

 4. Här kom namnfrågan på tal väldigt tidigt, tror att sambon tog upp det redan i v. 7-8 nångång. Vi hade några flicknamn, men kan inte komma ihåg ett enda nu i skrivande stund. Däremot så blev både Einar och Alfred starka kandidater då sen när vi visste att det skulle bli en pojke. Minns att jag sa åt sambon när de for iväg efter snittet att han får kolla nu om det är det ena eller det andra som passar bättre. Det blev sist och slutligen så att vi valde båda Einar som tilltalsnamn och Alfred som andranamn.

  Det enda jag vet är att om vi får fler barn så ska det barnet också heta något på E. Det är vi överens om, antagligen blir det något äldre namn eftersom båda sonens namn är sådana som hade stor popularitet i början av 1900-talet.

 5. Jag har alltid haft långa listor med namn, när vi fick första hade jag bestämt namn men det passade inte alls på henne så efter en tids googlande fick hon första bästa namnet, Adela. Andra barnet hade jag bestämt namn, han föddes och såg verkligen ut som en Elvin men sambon tyckte plötsligt att man inte kan heta så, han tyckte istället att han var en Casper. Jag var ledsen i 3 år för att han inte fick heta Elvin. Så trean blev en Elvin, där hade sambon inget att säga till om. Fjärde barnet hade jag tre namn på listan Malve, Valter och Abbe, när han föddes passade inget namn jag någonsin haft på mina listor istället var han en väldigt självklar Fred. Jag har aldrig tyckt om namn som börjar på F men nu blev det så 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.