Mens efter graviditet och förlossning och den där eviga frågan om preventivmedel! Avsnitt 5 säsong 3

I säsongens femte avsnitt pratar vi en del om katastroftankar, hur ens egna tankar kan skrämma en ibland. Jag öppnar upp och berättar att mitt psyke lätt kan svika och att jag inbillar mig att det finns en massa hot omkring mig när jag är i större folksamlingar.

Vi pratar också om mensen efter graviditet och förlossning, både jag och Karin upplever att blödningarna blivit väldigt rikliga efter tredje barnet. Till den nivån att vi nästan varit lite rädda och oroliga.

När man inte önskar flera barn behöver man antagligen något sätt att skydda sig på, men både jag och Karin känner oss osäkra och lite skeptiska mot hormonella preventivmedel. Är det värt att äta hormoner om man ändå inte litar på dem och för säkerhetsskull kör med kondom ändå? Ett alternativ för att förhindra graviditet är ju också att mannen sätter knut på trådarna. Det är inte så lätt att försöka hitta rätt i en djungel av alternativ.

Förutom detta så pratar vi om veckan som gått och avslutar i vanlig ordning med veckans hiss och diss. Missa inte detta!

Du hittar oss på instagram @mammaskaffepaus tagga oss gärna i dina bilder på storyn så att vi får se vad just DU gör när du lyssnar och dela gärna våra avsnitt med dina vänner. Tack för att du lyssnar!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.