Vi pratar om hur det är att vara tjock när det är sommar, avsnitt 10 säsong 2

Hello tisdag! Det var inte igår jag senast bloggade här. Det blir ofta så på sommaren tycker jag, dagarna flyter ihop och vips så har en vecka gått och datorn har inte ens varit igång. Men jag vet att det sällan är så spännande att läsa om varför bloggare inte har bloggat så jag skall bespara er det. Nu är det i alla fall tisdag och säsongens sista riktiga avsnitt har släppts idag. Om ni inte redan lyssnat så ska ni absolut göra det! Responsen har varit helt otrolig, vi visste nog att det var ett viktigt ämne att prata om men ändå var vi inte beredda på detta. WOW!

img_2609

Sommaren är här och det är dags att gräva fram sommarkläder, bikinis och självförtroendet. Men för alla är det inte lika lätt och självklart. Vi pratar om den ångest som vi, som tjocka, upplever inför och under sommaren.

Hur är det t.ex. när klädbutikernas storlekar inte räcker till? Vad gör vi för att försöka hitta kläder som inte skriker tant men som ändå ryms på? Hur skyddar vi våra lår från att skavas sönder om vi går med klänning, kjol eller kortare shorts. Och stranden, stället där man förväntas klä av sig och gå och simma. Det är verkligen inte lätt att försöka smälta in i en värld där ens tjocka kropp provocerar bara genom att existera.

Vi pratar också om idiotiska kommetarer som folk häver ur sig och vår önskan om att norsmala människor inte tar utrymme i den kroppspositiva rörelsen utan istället lyfter de människor som vill berätta sin historia.

Vi önskar att ni tar er tiden att lyssna på avsnittet även om det blev LÅNGT. Det är viktigt att tänka igenom dessa saker och fundera själv hur du pratar om både din egna och andras kroppar.

2 reaktioner till “Vi pratar om hur det är att vara tjock när det är sommar, avsnitt 10 säsong 2”

  1. Som tjock har jag ångest när det blir sommar. Skäms över att behöva visa armar och ben när det är varmt och skulle aldrig visa min kropp i bikini. Känns som att inga kläder passar heller. Antingen ser man större ut än man är eller så sitter det för tight över låren eller magen… Tänker hela tiden att jag borde banta men ändå sitter man där i soffan med choklad på kvällen.

  2. Lyssnade på detta förra veckan och jag blev så peppad! Har alltid varit överviktig och ända sen liten fått lära mej att är man tjock så är man ful och självförtroendet är ju därefter. Jag har aldrig hört min mamma prata nåt illa om sin kropp (hon är smal), och jag är själv väldigt noga med att inte säga nåt när mina barn hör. Men tanken finns ju alltid där, att folk tittar och dömer om jag gör vissa saker. Men alltså när jag hade hört på er så tänkte jag att nu ska jag också våga gå till stranden och bara ha kul med mina barn. Denna vecka har det ju dessutom varit värmebölja. Jag tror det var Malin som sade att det känns bättre med hel baddräkt också och det måste jag hålla med om. Så denna vecka har jag badat med mina barn flera gånger, utan att stå där i kläder och skylla på för kallt vatten. Och detta på stränder med flera andra personer omkring 😊 tack för ett väldigt viktigt poddavsnitt! Detta går inte att förstå om man varit smal hela livet men jag hoppas att det är tankeväckande för alla!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.