#mammasdalgonakaffepaus

Om jag skall komma ihåg våren 2020 för en sak och INTE får välja corona, så kommer jag nog att komma ihåg DALGONA kaffet. Ett iskaffe som kom in i mitt liv för att stanna. Har ni testat denna kaffetrend? Om inte är det absolut dags nu!

_MG_6703

Dalgona kaffet har redan en tid varit en trend på tiktok (tror jag det var). Vi bestämde oss för att testa det i vår #onsdagskaffelive och jag säger bara WOW. Jag brukar inte gilla iskaffe, men detta var tillräckligt starkt och inte så sliskigt sött. Original receptet var alltså bra men jag kunde inte nöja mig med det. Så jag testade att utvecklade en egen variant som vi såklart döpte till #mammasdalgonakaffepaus. Klart mammaskaffepaus ska ha ett eget dalgonakaffe, har du inte testat skall du ABSOLUT göra det. Det är inte svårt alls och absolut värt det!

_MG_6707

Det finns två versioner på vårt dalgonakaffe, en DELUXE variant och en vardags. Vi börjar med vardagsvarianten, den som man sådär till vardags kan lyxa till med. Deluxe-varianten är lite mer som en hel efterrätt, visst kan man dricka den varje dag också om man vill men ni förstår säkert vad jag menar.

För att göra #mammasdalgonakaffepaus behöver du:

is, mjölk, snabbkaffepulver (OBS inte vanligt kaffe), socker, kakao och hett vatten.

En bekant berättade att hon inte alls gillade dalgonakaffet och jag frågade varför. Då sa hon att det smakade kaffesump. Sen insåg jag problemet, hon hade inte använt snabbkaffe utan vanligt, och ja DET smakar säkert inte så bra.

_MG_6704

Koka upp vatten i en vattenkokare och ta fram ett glas eller en bunke.

Vill du göra endast en sats kan du blanda allt i ett glas, men jag brukar göra en större sats och sedan förvara den i kylskåpet för att inte behöva vispa nytt fluff varje gång. Men ja vill man endast testa en sats kan man vispa ihop det i ett glas och då använda en vispel.

Blanda ihop 2msk snabbkaffe, 0,5msk kakao,                0,5-1msk socker & 2msk hett vatten.

Vispa tills det blir ett fluff, färgen blir lite ljusare och konsistensen påminner om kaksmet typ. Lägg is i ett glas, häll på mjölk och lägg sedan fluffet med sked. OBS innan du dricker ska du blanda så att fluffet blandas med mjölken. Endast fluff blir väldigt starkt. Ett tips är också att inte smaka på fluffet när du vispat det, h en som testat.

_MG_6698

För deluxe kaffe skall du i lägga vaniljglass i botten på glaset innan isbitarna. Följ sedan samma recept på fluffet och avsluta med att riva mörk choklad på toppen.

_MG_6519

Testa detta och berätta vad ni tyckte, tagga #mammasdalgonakaffepaus på instagram om ni lägger ut något där.

Innan du dricker ska du blanda ordentligt, bara skummet är inte gott och behöver därför blandas ner i mjölken. Ett tips är också att INTE fylla glaset allt för mycket, så svårt att röra om då.

4 reaktioner till “#mammasdalgonakaffepaus”

  1. Jag har testat, men gjorde misstaget att inte blanda. Det var väldigt starkt då, men blir bättre när man blandade 😀 jag kommer bog att dricka det i sommar

  2. Första försöket:
    Med varm mjölk och dubbel sats. Vet inte var de sket på sig men ”kaksmetsfluffet” kom nog aldrig fram🤣 de löste sig bara i vattnet och va helt rinnigt. Lite bubblor på utan o då vispa jag först med elvisp o sen ännu med stavmixer. Tips?
    Ps testade med varm mjölk för detta buttra väder gör ju inte en direkt sugen på iskaffe😒

    1. Låter märkligt 🙄 för mig har fluffet fungerat varje gång. Ja iskaffe kräver nog nästan fint varmt väder 😍👍🏼 men konstigt att fluffet inte kom, hoppas på bättre lycka nästa gång om du ger det fler försök 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.