Vad är det vi återvänder till?

Småningom börjar det sjunka in för mig också, skolan och dagis kallar igen nästa vecka. Jag kastas mellan att tycka att det är SÅ bra och att det känns SÅ skrämmande. Jag vet inte om det är min enda isolering som gör att omvärlden mitt i allt känn så skrämmande, jag vet inte om jag är rädd för att bli sjuk eller mista kontrollen igen. Jag vet inte, jag vet bara att jag känner mig kluven.

049B391F-AAF3-4A3E-BA3D-CA736E82241B

Ena sekunden är jag SÅ glad, dels av egoistiska skäl för mina egna barn men också för alla de barn som inte haft det så bra hemma. Med facit på hand har vi ju ändå klarat detta någorlunda med vettet i behåll men alla familjer har inte samma utgångsläge och möjlighet att ge barnen en trygg och rolig vardag.

_MG_6311

Men sen är jag ju också the Queen av katastroftankar och är verkligen rädd för att en andra våg av smittor ska skölja över oss alla och något likt Italien ändå ska drabba oss.

Och mitt i denna storm av tankar och känslor har ni då mig, i vad som känn som en liiiiiiite liiiiiten men ganska stadig gummibåt. Jag vet att jag inte kommer sjunka, jag vet att jag inte heller är ensam i båten, men jag är lite sjösjuk just nu om vi säger som så.

_MG_6141

Men vad är det som vi återvänder till? Kommer vi att dra igång samma rumba som vi hade innan corona, kommer det ens att gå? Hur blir det med hobbyn? Med kalas? Med allt? Det är så många frågetecken just nu och det är kanske det som skrämmer mig mest, jag ser folk jubla över att vi återvänder till det vanliga livet igen. Men gör vi det? Jag är inte helt säker, speciellt inte för vår egna familjs del.

2 reaktioner till “Vad är det vi återvänder till?”

  1. Jag satt och funderade över det där idag, huruvida det är bra eller ej att skolorna öppnar igen. Om vi ser det som så så tycker jag det är bra att de hinner ha öppet och avsluta terminen. Jag tänker på det att sommarlovet är nära och då kanske det inte är lika enkelt att hålla barnen hemmavid längre. Det är ju ändå frihet från skola då i ca. 2,5 månad och kanske inget som ”binder” en vid hemmet. Nu har det ju ändå varit hemmaskola och lite annat sätt för alla.
    Men jo, visst är jag också rädd för vad som komma ska, speciellt hur hösten blir. Är ju själv påväg i jobb och E ska i dagis. Det är spännande tider vi har framför oss, men jag litar på vår regering och vad de gör för oss i den här situationen.

  2. Ja det är många??? Vettiga svar finns knappast då det är så nytt o främmande. Vi ska tro i hoppas det kommer att gå bra, och att vi inte glömmer att fortsätta att vara försiktiga o noga m handhygien.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.