När det bara blir bra

Man kan inte påstå att vi hade planerat speciellt mycket, inte heller förberett eller ens kollat på klockan innan vi åkte iväg. Jag hade kollat att det fanns en naturstig ”nära” oss och vi tänkte att vi kör första maj picknick där.

_mg_6508

Vi packade munkar, kaffe, tripp och smörgås ingen ryggsäck och drog på oss utekläder. Jag skulle ljuga om jag skulle säga att någon var nämnvärt taggad, det skulle väl ha varit jag då. Men humöret på folket i bilen bådade inte gott för en utflykt om vi säger som så.

_mg_6475

Humöret vände ändå som tur när vi klev ut ur bilen och insåg att vi kommit till en väldigt fin naturstig. Lingonstigen i Lemlax (pargas) kan jag varmt rekommendera om man vill gå i fin skog med småbarn. Med lite hjälp fixade Vidde att gå själv. GOALS ändå att ha 3 barn som alla kan gå själva.

_mg_6477

Vår lilla skogsbrud är ju van att traska i skogen och man ser på hennes sätt att röra sig i naturen att hon är van. Jag imponeras av hennes teknik och hennes kunskap om naturen.

_mg_6480

Och så hade vi ju ledaren såklart, han som spanade efter de röda prickarna, visade vägen och sprang mer på bergen än på stigarna. Alla 3 var nöjda och glada i skogen och såklart väldigt taggade på picknicken.

_mg_6501

Munk i skogen på första maj är en tradition jag själv haft som barn. Vi fick ut i skogen med mina kusiner, mommo och mostrar. År munkar och drack mjöd. Vi var lite lata där som tog trippar istället för mjöd men glasflaskor i skogen kändes lite riskabelt.

77267a43-d0f8-4868-b4f1-74cbd2ace041

Lingonstigen var dryga 1km vilket var helt tillräckligt för denna spontana tripp. Alla orkade och vi kom tillbaka till bilen både glada och torra. Några minuter senare spöregnade det, snacka om perfekt tajmning. Tror minsan vi kommer gå lingonstigen pånytt. Om någon sitter på bra tips på naturstigar här omkring Pargas får man gärna tipsa oss.

Hoppas ni också haft en fin första maj!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.