Tisdagstankar 21.04.2020

Oj WOW vad många andra som också är frustrerade över dessa pissbyxor, hade faktiskt ingen aning om att detta var ett såhär vanligt problem för oss som är tjocka. Dessutom verkade det som att också andra hade svårt att hitta just friluftsbyxor som passar. Intressant ändå att kläder som ska vara bekväma och funktionella inte riktigt passar någon?

_MG_5958

Tänk att det snart är maj nu, tänk att våren tuffar på här samtidig som så mycket bara står still. Jag kastas mellan att njuta av den kravfria tillvaron till att känna mig som en fånge i mitt egna hem. Jag njuter de dagarna som det känns bra och försöker tänka att det kommer komma en tid när detta inte är vardag längre. Hur går det för er andra? Är ni stabila eller pendlar ni också?

Jag har smått börjat förbereda för kommande 6-årskalas här hemma. Vi får se hur det rent praktiskt går att ordna med kalas den 18.5 men firas ska 6 åringen i alla fall. I år är det fögaförvånande balleringatema som önskas och jag tror vi ska få till ett riktigt fint kalas med det temat för vår ballerina. Hur gör ni andra vars barn fyller år nu? Ordnar ni kalas ändå? Kanske utomhus? Hoppas maj kommer med varmt fint väder så att man lätt kan dricka kaffe ute utan att frysa ihjäl.

_MG_5963

Småningom börjar det också sjunka in att vi antagligen inte kommer återvända till någon ”normal” vardag denna vår. Även OM skolorna nu skulle öppna de två sista veckorna innan sommarlovet så är jag väldigt kluven till om vi skulle skicka Adam dit. Nåja det behöver jag ju egentligen inte ta ställning till innan vi vet läget med skolan, men grubblare som jag är så har jag ju tänkt ut olika möjliga scenarion redan.

Också sommarens alla planer läggs nu på is, tankar på att resa till gotland t.ex. känns inte speciellt aktuella just nu. Det känns ju tråkigt såklart, men samtidigt lite skönt. I sommar är vi hemma, hinner fixa och dona med det som behövs här på gården och chilla på Antons föräldrars stuga i Korpo. Med våra 3 hulliganer lär det inte bli tråkigt det heller.

Annars då? Hur är läget med er? Vad tänker ni på en tisdag som idag?

3 reaktioner till “Tisdagstankar 21.04.2020”

  1. Det varierar så väldigt mycket från dag till dag. Ena kvällen förra veckan fick jag en mental breakdown på att bara vara hemma hela tiden. Sambon är ju i jobb så han ser ju ändå människor om dagarna. Sen idag kändes det genast lite bättre när jag fick vara ut och gå en timme i solen med två av mina mammavänner.

    Tänkte faktiskt föreslå utekalas om det är möjligt för er del. Tänkte själv jag sku se om det lyckas att få ihop nån liten bjudning ute när min födelsedag och morsdag sammanfaller ganska smidigt i år med bara några dagar mellan varandra. Bara för att nu hitta en ursäkt att baka något gott och inte äta allt själv. 😀

  2. Vi har ju lite erfarenhet av att vara isolerade o vi har innan coronan haft två utekalas o de ha varit mycket lyckade o roliga kalas på alla sätt o vis. Gästerna har även de jättemycket berömt o tyckt om utekalasen.

  3. Vi har också barn som fyller år i slutet av maj och början av juni (och jag själv mellan dem) men som läget ser ut just nu har varken vi eller barnen träffat vänner eller far- och morföräldrar ens utomhus sen skolan stängde…..så jag har förberett pojkarna på att det troligtvis inte blir normalt firande i år.

    Annars kämpar vi på med distansjobb, distansdagis och distansskola. Riktigt kämpigt vissa dagar och vissa dagar tappar man nog hoppet…när ska barnen få träffa äldre generationen och när kan man räkna med att få avlastning av dem….som läget ser ut nu är det ju ändå ganska få som är sjuka så det är långt till flockimmunitet och långt till vaccin…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.