Jävla pissbyxor

Ibland kan ett par byxor bara komma in i ens liv och förstöra en bra dag. Låt mej berätta om dessa pissbyxor som jag önskar att jag aldrig hade beställt.

Jag har ju bestämt mig för att jag ska köpa passliga kläder i min nuvarande storlek, jag ska inte försöka klämma mig i kläder som inte är gjorda för mig. SÅ jag beställer ett par megacoola fjällräven byxor till mig, satsar verkligen de kostar ju nästan hela vårdbidraget. För att jag är värd ordentliga byxor. Får hem paketet, ser på byxorna och tänker ”nämen shit så stora dom var, äsch om dom blir för lösa nu i alla fall”.

Nå det var inte problemet om vi säger som så, fick inte de där jävla pissbyxorna på mig ens. Och jag blev verkligen ledsen. Så sat*ns ledsen. Hade sett framemot att bli en sådan med just friluftsbyxor utomhus denna vår. Men helt tydligt var jag för fet för det. Jävla pissbyxor.

Peppen jag har känt den senaste tiden bara rasade, och jag vet hur dumt det är. Ett par byxor är inte hela världen och nej såklart inte men fasiken så besviken jag blev och är. Nu får jag returnera (vilket jag hatar att göra) dem med orsaken för små. Kan inte ens byta storlek för det fanns inte större. Blä! En sak många tar för givet, att köpa kläder. Det är ingen självklarhet när man befinner sig utanför samhällets normskala. Jag får väl hitta ett par andra byxor bara, ett par jag ryms in i.

24 reaktioner till “Jävla pissbyxor”

 1. ☹️ Känner så igen den känslan, man tycker att ett par byxor ser så stora ut och så är de för små åt en. Plötsligt känner man att man är större än man tror..
  Jag har kommit till att speciellt fritidsbyxor inte är gjorda för vanliga människor överhuvudtaget. Min lösning blev byxor från herrsidan. Lite stora upptill men ett bälte löser det, och ändå skönt med byxor som man kan röra sej med. Peppkram till dej 💜

  1. Tack ❤️ ja och varför finns det alltid större storlekar på herrsidan? Pluss att herrkläder är större 🤷🏼‍♀️ ska testa herrstorlek nästa gång 👌🏼👍🏼

 2. Väldigt jobbigt det där, känner igen mig. Luhtas egna, Rukka, Skila och Torstai (finns på etc citymarket kanske Prisma, intersport kan också ha något) har bra modeller, det finns både vanliga, D-modell och längre och kortare byxor. De är de enda som jag tycker ens har varit nära min storlek trots att jag har 36-38, så upplever jag svårt att hitta byxor som sitter bra, är det inte i midjan så är det längden. Har också måsta nästan gå upp 3 numror :O Tyvärr är ju L butikerna stängda nu men något kan som sagt finnas på Citymarket eller Prisma. Herrmodellerna av Rukka är också bra. Ha en bra dag och tack för en intressant blogg 🙂

  1. Tack för tipsen! Ska kolla in dem 🙂 Märkligt att nästan alla verkar ha svårt att hitta passande utebyxor. Hoppas din måndag varit bra och att du får en fortsatt bra vecka! Och tack <3

 3. Hej från ännu en som har svårt att hitta passande byxor, speciellt utebyxor! Flera gånger då jag testat utebyxor har jag tagit med mig ca 2 storlekar större än min ”normala storlek” till provhytten för att de säkert ska gå på mig, men så har jag knappt fått dem dragna över knäna ändå 😓

  1. Alltså jag tycker det är så genomlöjligt att sportkläder ska vara så små i storlek! Jag fattar inte vad de vinner på det, det är ju jättesvårt att uppskatta för alla vilken storlek man har, om det man har i vanliga fall inte alls stämmer! Prisma har åtminstone haft ett märke som heter whistler, av det fanns det bra med storlekar, har en underbar softshelljacka av det märket, tror nog det finns byxor också (och inte så dyra) : )

  2. Varför ska de vara så spända då? Jättekonstigt, verkar ju vara hur många som helst som har problem med just detta. Riktigt dumt. Alla vill ju ha sköna utkläder liksom!

 4. Alltså precis samma problem har jag, med alla byxor! Men nu blir jag ju nästan glad att höra att det här verkar vara ett allmänt problem och inte bara mitt. Men nog blir man ju ledsen för att det ska vara såhär ☹

  1. Ja kan ju konstatera att vi är ganska många som har detta problem, så dumt att det inte går att göra byxor som passar alla. Du är absolut inte ensam! Vi kämpar vidare 🙂

 5. Hej!
  Läser din blogg tidvis. ..M.nu märker jag du har ett inlägg som jag lika gärna kunde ha skrivit. Jag har problem med längden på byxbenen och storleken. Så himla frustrerande! Hittar man äntligen ett par byxor som passar i midjan är benen så långa att de flyter ut över hela golvet. Det är ju de inte så lätt att sy upp de när det oftast har detaljer och tyget är gjort av tjockt tyg. Tror de att man inte rör sig ute bara för att man drar lite större storlekar? !
  Men tänkte tipsa om Five seasons strechbyxor ( finns på Halpahalli) De är stora i storleken men ganska tunna och ett bälte i midjan.Sen finns även Engelsons.se, de ha fattat att folk kommer i alla storlekar och det är inget fel med det!👍🏼😊
  Gå in och kolla på deras sida!

  1. Tusen tack för dessa tips! Ska absolut kika in och kolla på dem 🙂 Ja visst är det frustrerande att byxorna automatiskt ska bli 5 meter långa för att midjan blir större. Suck.

 6. Rekommendrar Lundhags Ramse Pants. Min man har flera Lundhags byxor och drömmer om ett par själv också. Finns massa storlekar och tror faktiskt att de inte är så stor skillnad på männens byxir förutom kanske färgen. På basen av min mans användning (nästan dagligen) av detta märke (lönar sig att köpa de lite dyrare modellerna för de är stor skillnad i hur bekväma de är) så håller de mega bra. Fjällrävens kläder får man ”huolta” ganska bra för att de ska hålla på sikt sitt utseende. Bara mina erfarenheter. Haglöfs är sköna, lite osäker om stolekar dock då jag tycker de är ganska små i storlek. Har nu Peak Preformance som jag hitta på rea och älskar dem.

 7. Hei!

  Skulle du kunna skriva ett inlägg om hur man kommer igång med träningen och tips på enkla och effektiva rörelser att göra hemma? Och tips på hur man bör äta för att man skall gå ner i vikt.

  1. Hej! Ja visst kan jag skriva om att komma igång med träningen och tips på övningar. Kostråd specifikt för viktnedgång är inget jag desto mer skriver om på bloggen. Generellt önskar jag att träning inte ska kopplas ihop med viktnedgång. Det är som äpplen och päron, helt olika saker. Kostrådgivning är något jag kan ge privat till kunder när jag vet deras bakgrund, dagsläget och målsättning. Ha en fin tisdag ☀️

 8. Som en person med behov av friluftsbyxor (eller friluftskläder överhuvudtaget) som drar större storlekar kan jag bara hålla med: Det finns nästan inget som passar, och storleksmärkningen är i det närmaste ett skämt. De två märken som jag använder och som jag tycker har normala storlekar, är Halti och McKinley. Jag tackar också alla som tipsat här ovanför, vi lever alltså ganska ”friluftigt” tidvis och det behövs kläder- nu har jag flera nya märken jag ska försöka bekanta mig med! Ett tips för en annan tid: I norra Sverige finns det överlag större utbud av storlekar i sportaffärer eller friluftsaffärer, så där kan man göra fynd!

 9. Jag har också funderat på detta väldigt mycket… jag fattar liksom inte. Varför är alla friluftsbyxor bara gjorda för smala ben? Jag hittade ett par jättekonstiga i höstas som inte är särskilt frilufsiga och inte andas… Men det passade. Suck.

  Kör annars uteslutande tights. Träningstights alltså. Om det är kallare får man ha fodrade eller ha ullunderställ under!

 10. Otroligt att vi är så många med detta problem. Dags för tillverkarna att förbättra utbudet! Jag köpte ett par nya friluftsbyxor för ett tag sedan. Tycker det är svårt att hitta sådana som passar mina lår och rumpa och som stretchar tillräckligt för att de ska vara bekväma. Hittade av en slump Icepeak i den lokala sportaffären. Modellen Suna passade mig. De är gjorda i tjockt stretchmaterial och dessutom högre baktill så det finns ingen risk att de glider ner då man hukar sig. Byxbenen är inte så breda nertill, så det stör inte att de egentligen är lite för långa, de slafsar ändå inte i marken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.