Ett foto i timmen lördag 11.4.2020

Idag har jag fotat ett foto i timmen, tänkte att ni skulle få ta del av vår lördag den vägen. Kommentera gärna om ni tycker att det är roligt så vet jag om jag ska göra det flera gånger. Det krävs ändå en del för att komma ihåg att ta en bild varje timme. Men vi börjar från början då, här är vår lördag.
_mg_5736

Kl:08.02 God morgon lördag. Jag och Saga vaknar sist i familjen och ligger och pratar och myser en stund innan vi hör att pojkarna gjort croissanter till frukost. Sällan är det så lätt att stiga upp ur sängen som bär frukosten redan är serverad

_mg_5738

Kl:09.04 efter äggröra och en första mugg kaffe är det så dags för morgonens höjdpunkt, croissant med nutella. Och en andra mugg kaffe såklart. Så otroligt gott. Anton och barnen går ut, jag skrollar en stund och får sedan lust att träna!

img_1080

Kl:10.40 befinner jag mig mitt i allt ute på gården med kettlebells och härlig musik i högtalaren. Ett riktigt bra träningspass kör igång, barnen är med emellanåt och leker annat där emellan. Solen skiner och jag blir hög på endorfiner.

img_1074

Kl:11.45 är träningspasset slut och vi leker en stund ute tillsammans. Hänger i ringarna och räcket, har springtävlingar osv.

img_5806

Kl:12.10 är lycklig över träningen och bandar in en film till min instastory. Blev rätt känslosamt och ja ni får väl den storyn själva om ni är intresserade. Ska skriva lite mer om det när jag samlat mig lite.

img_5809

Kl:13.09 har jag varit i bastun och duschat och lagat lunch. Vi har också ätit maten och börjar förbereda för att Vidde ska gå och sova. Mamma och Robbe hör av sig och ska komma hit med lite påskägg till barnen. Jag börjar också baka en cheesecake.

_mg_5746

Kl:13.58 håller på och bakar passion-cheesecake. Min favorit när det kommer till cheesecakes, lime och citron smak och passionsfrukt ovanpå. Anton rusar iväg till butiken, vi hade såklart glömt att köpa crème fraiche. Alltid är det något som fattas. Jag lyssnar på podd och förbereder allt jag kan innan Anton är tillbaka.

img_5812

Kl:14.30 är påskharen redo för besök. Alla får klä på sig varma kläder eftersom vi följer rekommendationerna och endast umgås utomhus. Inget av barnen var taggade på påskhäxa så vi körde på hare och katt i år. Adam har aldrig gillat att klä ut sig på påsk så han tog bara ett hårband och en tröja. Men bra så. Sagas kaninöron gick också sönder efter typ 5 minuter så efter det hade hon bara håret som ”öron” men det gick bra det också.

img_5819

Kl:15.19 fikadags med cheesecake och chokladägg. Kakan var inte helt stel ännu men väldigt krämig och god. Solen värmde och det var inte ens kallt att sitta ute och fika. 

img_1083

Kl:16.30 äggjakt på gården, Mommo och Robbe gömde ägg och barnen letade. Inget vi brukar göra men denna undantagspåsk har också gett oss andra traditioner. Roligt att springa runt på gården och leta ägg.

img_1085
img_5823

Kl:17.05 vi går omkring med Vidde på gården. Anton är och flyttar en båt och Vidde är sur för att han inte fick åka med traktorn. Det börjar bli kyligt, de andra går in och jag frågar mamma om hon vill gå med mig till malmen. Det ville hon, när Anton var klar med sitt tog han barnen och vi började traska.

img_5824

Kl:18.05 det är väl ungefär 7 km från oss hem till mamma. Här är vi ungefär halvvägs. Så skönt att få prata med mamma och mina ben som var lite möra efter dagens träning blev också lite mjukare igen. Promenixar med mamma är så viktiga, borde se till att det sker oftare.

img_5827

Kl:18.51 Anton och barnen hämtade upp mej från mammas gård och vi åker och hämtar pizza. Ja vi åt pizza igen, det är påsk vi orkar inte laga mat och jag hade drömt om en Härkä pizza sedan i torsdags när jag valde safe och Anton testade en ny sort.

img_5830

Kl:19.10 it’s pizza o’clock. Den var just så god som jag hade tänkt. Tomat, ruccola, bea, parmesan och oxfilé. MUMS!

img_5841

Kl:20.05 är det speltid (äntligen om man frågar Adam) och vi börjar förbereda oss för kvällen. Tänder ska tvättas, böcker ska läsas och ryggar skall klias. Ett varv i duschen fick de också gå innan pyjamasarna åkte på. Älskar all sand som vi har på gården nu för tiden men OJ så smutsiga barnen är. Natta-patte för Vidde och sedan var det gonatt.

Detta var 12 timmar från vårt liv. Vad tycker ni, var det intressant att vara med? Jag är mest stolt att jag inte glömde bort det under dagen. Någon gång ska jag leverera bättre bilder också, men just denna gång blev det mest mobilbilder. Hoppas ni har haft en skön lördag, ätit gott och njutit av vädret. Så skönt att det ännu är två lediga dagar kvar av detta påsklov. Och ännu finns det choklad i skåpet.

10 reaktioner till “Ett foto i timmen lördag 11.4.2020”

  1. Jag ÄLSKAR den här typen av inlägg! Mer sånt. 😊 Ni ser ut att ha haft en riktigt trevlig dag med mycket uteaktiviteter – precis som det ska vara. Jag är lite imponerad över ditt träningspass ute på gården också. Smart sätt att få in träning i vardagsrumban.
    Ha en fortsatt trevlig påsk! 🐰🐣

  2. Jag gillar såna här inlägg! Tycker det är mest intressant att läsa om andras vardagsliv och inte bara en perfekt yta som endel försöker visa upp. Det känns som att man stiger rakt in hos er i ert hem. Din blogg har från första början fångat mig för att den är vardaglig och ärlig.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.