Fredagslistan v.14

en vanliga jävla fredagslista

Fredag idag hur känns det?
Det känns som lördag eftersom vi inte har haft några skolarbeten att göra idag och Anton har varit hemma. Eller ja hemma och hemma men han har haft något av barnen med sig på jobbet i olika omgångar, vilket ger mig en riktigt lugn och skön dag. Adam och Saga har lekt med varandra och jag har kunnat greja på med mitt i lugn och ro. U N D E R B A R T!

_MG_5726

Hur har veckan varit?
Denna vecka har varit både bra och tung. Vissa dagar har skolarbetet gått trögt och vi har bråkat otaliga gånger innan vi ens kommit så långt som till köksbordet där vi gör skolarbetet. Andra dagar har allt flutit på bra och vi har kommit oss igenom alla uppgifter och varit glada ännu vid den sista. Mitt humör har verkligen pendlat från riktigt glad och peppad till totalt seg och oförmögen att göra något alls. Vi har varit mycket ute i alla fall, rört på oss mycket tillsammans och försökt hitta på roliga saker att göra. Som är okej att göra. Cykla får man och det har vi gjort.

IMG_5768

Roligaste som hänt i veckan?
Poddpremiären var ju väldigt rolig och lite pirrig. Äntligen skulle vi släppa de första avsnittet, dessutom släppte vi ju ett bonusavsnitt dagen innan. Har du missat det så kan du lyssnar t.ex. här

Podden och poddens instagramsida ger verkligen mycket åt mig just nu, ett projekt att fokusera på och några roligt att tänka på. Att alla är så positiva och peppande gör ju också saken väldigt mycket roligare. Podden är vår lilla bubbla där vi inte behöver fokusera på annat än att podda och ha roligt.

Onödigaste som hänt i veckan? 
Jag tappade min nya telefon i marken, 2 veckor gammal är den, och pansarglaset sprack. Tack gode gud för pansarglas ändå, nu behöver jag bara beställa hem ett nytt sådant.

Tråkigaste som hänt i veckan?
Att jag fick en totalt meltdown på onsdagen. Sjönk så mycket lägre än en mamma skulle få sjunka. Suck, känner mig ännu ledsen när jag tänker på det.

Det mest överraskande som hänt i veckan?
Barnens cykeliver imponerar mig, att de cyklat över 60km denna vecka.

IMG_5776

Något annat du vill tillägga?
Jag hoppas att just DU kan njuta av påsklovet i år, samla krafter och försöka förbereda sig för den kommande månaden. Om du inte har påsklov så hoppas jag ändå att du får njuta av påsken på något sätt.

Person(er) du saknat den senaste veckan?
Jag saknar Mia lite extra denna vecka. Vi brukar ta promenixer tillsammans och äta lunch. Så härligt att prata och umgås med Mia, vi delar samma intressen och tankesätt och förstår varandra så bra. Måtte denna isolering vara slut snart, så att vi kan träffas igen.

Bloggar du läst i veckan?
Hemma hos Bogdanoffs är en ny blogg för mig, råkade läsa ett inlägg om spartips när man lever på vårdbidrag. Hittade en massa intressanta inlägg på bloggen så jag kan varmt rekommendera den!

Något spännande på instagram kanske?
Jag tycker läget på instagram just nu är så skönt, den där polerade ytan har försvunnit från många konton och istället får vi nu ta del av en mer ärlig vardag. Det tycker jag är skönt. Vad tycker ni andra? Har stilen på instagram ändrats? Gillar vårt flöde på mammas kaffepaus instagram, känner över lag att vi hittat vår stil nu.

IMG_5735

Eller YouTube?

Jag kan tipsa om Julias YouTube, en video på barnens kusin Adrians första födelsedag. Ja vi borde vara där nu och fira, men så blev det då inte.

Vilka poddar har du lyssnat på i veckan?

Hypat podcast har jag lyssnat på både veckans avsnitt och också äldre avsnitt, en riktig bra finlandssvensk podd som jag varmt kan rekommendera. Du hittar den där poddar finns. Sen då mina vanliga favoriter såklart.

Blir det tacos eller pizza ikväll?
Ikväll åt vi grillmat, eftersom vi igår åt pizza haha. Nej men seriöst hur gott är det inte att grilla? B Ä S T A som finns om ni frågar mig.

Fredagsmys då, hur blir det med det?
Jag bakade bullar idag. Ni minns vårt lilla misstag med jästen som vi ännu har 16 paket kvar av i skrivande stund. Så några bullar har jag ätit, nygräddade kanelbullar är min F A V O R I T. Sen är det ju påsk vilket betyder att det finns rätt bra med choklad hemma. Ett och annat chokladägg har jag också smakat på, för att se om de var goda eller inte. Är inte jag en snäll mamma?

_MG_5732

Vad har du för planer i helgen?
Vi har inga planer, i något skede ska jag ordna en äggjakt för barnen men är inte helt säker på var, när och hur. Får se om de vill klä ut sig till häxor imorgon, även om vi då inte häxar hos någon. Jag borde börja ta beslut om kantstenar till gården men det är så svårt så jag förtränger att de ska göras. Vi ska banda podd, ha planeringsmöte och förbereda för kommande avsnitt. Jag ska försöka baka något mer av all jäst vi har, jag ska också laga cheesecake, MUMS.

Vad ser du mest framemot i helgen?
Att hitta på små roliga påskbus med barnen. Att göra äggjakten och att ha roligt tillsammans. Att få umgås utan att känna att vi ”måste” göra något. Att ta dagen som den kommer några dagar till.

Något roligt på G nästa vecka?
Inget speciellt, inte som jag kan komma på nu i alla fall. Skönt att det är en kort vecka i alla fall. Saga ska också få dansa med sin bästis igen, oj så mitt hjärta sjön av lycka när jag såg dem dansa med en skärm emellan.

C5655F64-9872-4CF0-895E-64F366207C92

En sista grej, utmana en eller flera bloggare att fylla i listan!
Hemma hos Bogdanoffs får gärna fylla i listan, och andra också såklart om ni har lust.

Hoppas ni får en fin fredag, nu tar vi helg!

2 reaktioner till “Fredagslistan v.14”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.