Aldrig har ett påsklov kommit lägligare

Ikväll andas jag ut, känner hur axlarna sjunker någon dm och den där stressen som surrar i kroppen packades undan med alla skolböcker. NU är det påsklov och nästa gång böckerna, materialet, Wilma och Adams mail ska fram är på tisdag morgon. * drar en djup suck av lättnad * HIGH FIVE TILL OSS ALLA SOM KÄMPAT DESSA VECKOR! Fy fan vad vi är bra! Vi klarade det, vi kom igen dessa veckor fram till påsk och nu ska vi njuta.

5225ff94-3546-4cb9-a6c8-240fa934805c

Inte sådär störande att vi endast ska vara lyckliga och kramas och vara vänner, nej vi lär nog bråka och vara irriterade och till och med arga under påsklovet också MEN vi behöver i alla fall inte strida om skolarbeten på några dagar. Och det är i sig en stor vinst. Anton är också mer hemma under påsken vilket såklart underlättar vardagen, all choklad som väntar på mig i skåpet underlättar också. Den jag just åt var inte helt fel den heller.

d92d076e-e3d4-4f7e-839f-fbbb4295bbb3

Denna påsk har vi exakt NADA program, vilket man ju inte heller ska ha just nu. Vi fortsätter fixa på gården, träna, cykla och sedan ska jag baka lite mer av de där 18 paketet jäst som vi ännu har kvar. Just nu borde vi somna i hotellsängar i Vasa, det svider till när jag tänker på det. Men vi får göra det bästa av situationen helt enkelt. Alla är friska här hemma och stämningen har varit bra idag. Lite spänd där innan alla skolarbeten var fixade och inlämnade men NU så NU tar vi påsklov. Någon annan som också njuter ovanligt mycket av lovet nu? Jag kan väl inte vara den enda trötta mamman här? Vad ser ni fram emot under detta lov?

img_5740

Vi inledde lovet med långlänk på cyklarna, barnen trampade på 17 km och åkte sedan hem med Anton. Ja dom åkte och hämtade pizza också. Jag cyklade också hem och gick ihop 34 km vilket känns i benen nu. En bra start på lovet! Nu börjar det väl var dags att sova? Vi hörs igen imorgon!

4 reaktioner till “Aldrig har ett påsklov kommit lägligare”

  1. Ja,denna påsk kom så passligt. Vi har överlevt fyra veckor av distansjobb, skola och dagis hemma. Vissa dagar har det kännts hopplöst då vi föräldrar inte ordentligt har kunnat jobba, dagisbarnen uttråkade och skolkillen trött på skolarbete. För mycket skärmtid för alla, för mycket choko och kaffe för mig, men vi har klarat det. Och vetskapen om att några veckor nu är kortare veckor känns bra och i och med att månadsrapporteringen på jobbet snart är gjord följer några mindre intensiva veckor på jobbet hjälper också till.

    1. High-five till er! Är helt slut och då jobbar jag inte ens 🙈 njut av lovet den lugnare tiden ni har framför nu! Snart är det sommarlov ☀️❤️

  2. Jodå, skönt med påsk här med! Och plus till vädret som visar sin soliga sida då vi byter brädfodring på huset. Nu är det mindre än 3 veckor tills vi flyttar så lite småstressig påsk i arbetets tecken. Lite kaffe och choklad och så fortsätter vi!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.