En påskhälsning till alla underbara lärare!

Jag har alltid beundrat läraryrket, drömt om och till och med sökt in till peffan för många många år sedan. I flera år har jag sett mig själv som en potentiell lågstadielärare någon gång, men sen ville livet annat och idag känns inte längre den drömmen lika aktuell. Inte just nu i alla fall. Det som jag däremot vet är att min beundran och min respekt för lärarna ökat med 110% de senaste veckorna. Senast idag hade vi en kämpig förmiddag med hemmaskolan, jag som vuxen räckte inte till och allt var bara kaos. Jag tänkte flera gånger på VILKET JÄKLA JOBB NI LÄRARE GÖR VARJE DAG! Också i vanliga fall uppskattar jag allt de som lärarna gör, men efter vi nu haft hemmaskola i snart 4 veckor har poletten verkligen trillat ner. Och då har jag EN elev här hemma.

_MG_4646

Till alla underbara lärare där ute

Tack för det jobb ni som lärare just nu gör, tack för att ni SER mitt barn också i denna kaotiska situation. Tack för att han får känna att ni saknar just honom. Tack för att ni planerat och planerar roliga aktiviteter för eleverna, tack för att ni på många olika sätt når honom varje dag. Tack för att ni sätter tid och energi för att lära er nya arbetssätt och genom det undervisa också fast barnen är hemma. Tack för att ni gång på gång lyckas motivera honom att fortsätta med skolarbetet även om det kan vara kämpigt. Tack för alla de tips som jag som förälder får. Tack för att ni genom hela denna tid varit positiva och peppande. Tack för att ni hör av er och kollar läget flera gånger i veckan och tänker på oss som familj. Det är så otroligt värdefullt!

_MG_5062

Jag önskar av hela mitt hjärta att alla lärare vet att de gör ett underbart jobb, just nu och alla andra dagar, hoppas de vet att jag som förälder verkligen uppskattar att mitt barn får fortsätta få undervisning och får fortsätta lära sig nya saker också fast närundervisningen inte är aktuell. Jag hoppas att vi som har skolbarn just nu skall komma ihåg detta och också i fortsättningen respektera läraryrket, jag hoppas att lärarna kommer få den cred de förtjänar inte bara i dessa undantagstider utan alltid.

På sociala medier har det den senaste tiden dykt upp små hälsningar från lärare till alla elever som just nu är hemma. Oj så Adam uppskattade hälsningen från hans egna skola och jag gissar att många andra elever känner precis samma. Här kommer exempel från två olika skolor, detta är sina exempel på underbara lärare som bjuder på sig själva och gör det där lilla extra för sina elever.

 Personalen i Malms skola dansar Waka Waka för sina elever <3

Sirkkala och Sirkkalabackens personal skickar en rolig påskhälsning till sina elever.

Jag vet inte hur det är med er men jag måste säga att detta ger mig energi och motivation till att fortsätta jobba på här hemma. Såklart är jag också enormt tacksam för dagispersonalen som hör av sig med jämna mellanrum, det betyder så mycket för barnen att få ha lite kontakt med dem som de i vanliga fall ser många dagar i veckan. Vi kämpar vidare helt enkelt och hoppas att detta snart ska vara något vi kan se tillbaka på och också SE allt det fina vi tillsammans fixade!

Min hälsning till alla lärare är att NI ROCKAR! Hoppas att också ni får ett skönt påsklov nu och kan samla lite krafter för de återstående veckorna <3

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.