Frågor om PT, jobb och framtidsplaner.

Sandra undrade varför jag slutade jobba som PT/ på gymmet.

Ja alltså det korta svaret var ju att jag blev utmattad och sjukskriven tills min mammaledighet började. Redan i det skedet insåg jag att det inte var möjligt att fortsätta jobba på det sättet efter att min mammaledighet var slut. Jobbet på gymmet var kvällstid och det var den enda tiden jag hade att umgås med min familj. Priset jag betalade för att jobba var inte värd lönen. Därför tog jag den enda rätta beslutet för mig och sade upp mig från gymmet.

Att jobba som PT är inget som jag slutat med som så, jag ser nog att jag i någon form kommer vilja jobba med det i framtiden också men inte på ett gym utan som egen, kanske här hemma i vårt egna gym. Jag vill inte vara den typiska PTn utan jag vill bygga upp något helt annat. Men mer om det kommer jag skriva den dagen det blir aktuellt. Just nu är jag vårdledig och njuter av den tiden. Det kommer komma en tid när jag ska jobba igen men som sagt den tiden är inte nu. Kommer vara vårdledig tills Vidde är 3 år i alla fall.

IMG_5574

I den PT-utbildning du gått, ingick det info om träning efter graviditet. Tycker du att PTn har tillräckligt info om kroppen efter graviditet?

I den grundläggande utbildningen ingick endast ytskrapet från träning under och efter graviditet. Själv har jag läst in mig lite mer på ämnet, hade hoppats att jag skulle ha mått bättre under graviditeten med Vidar och genom det också lära mig mer. Det jag lärde mig var nog främst att inte räkna med något under en graviditet. Jag hade planerat att gå en utbildning i träning under och efter graviditeten under den tiden MEN med tanke på omständigheterna blev det inte så.

Jag skulle säga att en PT mycket väl kan ha kunskapen att träna en gravid eller postgravid kvinna som mår bra och inte har några risker eller komplikationer gällande graviditeten och som inte fått några skador efter graviditet och förlossning. Har man däremot problem efter en graviditet skulle jag personligen vända mig till någon med just den kompetensen för att få hjälp, stöd och råd.

Kroppen är alltid komplex och jag tror att det viktigaste är att våga börja långsamt och känna efter själv, det kan kännas tryggt att hålla en PT i handen och få hjälp med teknik och upplägg men det medicinska ska inte en PT någonsin behandla. Det samma gäller för övrigt det psykiska också även om det är en annan fråga just i detta sammanhang.

IMG_5560

Flera frågade också vad mitt drömjobb är.

Jag drömmer om att utbilda mig inom beteendevetenskap, psykologi och matproblematik. Jag önskar att jag en gång ska kunna erbjuda ”hela paketet” och inte bara fokusera på träning och teknik. Jag vill hjälpa folk att börja må bra, jag vill hjälpa folk att hitta en drive och en gnista i sina liv. Men det är inte lätt och det är inte något som jag känner att jag själv har psyke för just nu.

Jag vill jobba med träning men med en twist. Jag vill aldrig hamna i ett ”ät detta för att gå ner i vikt” träsk, den tanken ger mig kalla kårar. Men att skapa rolig och tillgänglig träning som motiverar är något jag filar på just nu. Det är en dröm men absolut inte onåbar. 

Jag vill också lära mig mer om ekonomi, marknadsföring och att driva eget företag. Som ni vet var jag redan nära att ansöka om en studieplats just inom marknadsföring. Ja vi får väl se vad som händer helt enkelt.

Jobbar du med ditt drömjobb? Vad är ditt drömjobb?

 

2 reaktioner till “Frågor om PT, jobb och framtidsplaner.”

  1. Spännande! 🙂 ja, jag vet inte riktigt vad mitt drömjobb är. Visst trivs jag otroligt bra att jobba på dagis, speciellt med förskolebarnen som jag jobbat med nu i flera år. Så till viss del kan man väl kanske säga att det nog är mitt drömjobb. Samtidigt som jag så gärna skulle vilja jobba lite mera administrativt, men också mera individuellt med barnen. Har ju i ryggsäcken en behörighet att arbeta som speciallärare inom småbarnspedagogik, men det är ju tyvärr inte ett jobb som växer på träd. Nu är jag lite sugen på att utbilda mig till sensomotorisk tränare också, bara jag skulle hitta en passande utbildning. Ah, men först ska jag återgå till mina kära kollegor och jobba med en förskolegrupp några dagar i veckan igen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.