Vi har det ändå bra här hemma!

Med de orden avslutade Adam dagen idag. Och jag håller tacksamt med honom till 110%

Skärmavbild 2020-03-30 kl. 22.42.45screenshot från svenska yles FB sida

Vi åt kvällsmål och pratade om att skolan kommer vara stängd en månad till nu och att det betyder att vi kommer vara hemma tillsammans i alla fall tills mommos födelsedag. Tacksamt med en bekant datum liksom. Saga konstaterade att hon fyller år sen och funderade hur det kommer att bli med hennes födelsedag och kalas. Jag svarade ärligt att det finns en risk för att vi inte kommer kunna fira som vi brukar, men att vi KOMMER fira henne så mycket vi bara orkar sedan när man kan och får göra det igen. Som vuxen förstår jag ju att hennes födelsedag den 18 maj knappast kommer kunna firas som vanligt, jag gissar att också pojkarnas födelsedagar (12 och 30 juni) kommer behöva firas på annat sätt i år och att vi kanske får ha det stora släktkalaset mot slutet av sommaren istället.

Jag kan inte lova Saga att hennes födelsedag kommer kunna firas som vanligt, det finns igen som kan lova något för den 18 maj just nu. Någon kan tycka att det är onödigt av mig som vuxen att låta henne fundera över det nu, men hon har funderat på sin 6 årsdag sedan julen och att föra henne bakom ljuset fram tills några dagar innan födelsedagen är inget jag som förälder kan stå för.

Vi pratade om kompisar, om saknaden och hur det känns att vara hemma hela tiden. Vi pratade om vad vi saknar, vad vi brukar göra om veckorna och vad vi ska göra sen när vi igen kan och får. Resan till Vasa avbokades, såklart det är det enda rätta att göra, och också det är så tråkigt för oss alla. Vi skulle fira lilla Adrians 1årsdag och umgås med min systers familj, vi skulle träffa Rebecka och fota familjebilder och vi skulle träffa alla andra saknade släktingar i Österbotten. Nu ska vi, precis som alla andra, VARA HEMMA under påsken.

Men mamma, vi har det ändå bra här hemma! Konstaterade Adam och det tröstar mig ändå i allt detta. Vi har det bra här hemma, vi kämpar på med alla utmaningar och vi saknar våra nära och kära MEN VI HAR DET BRA. Så länge vi har det bra klarar vi allt. Ju mer tid som går, desto lugnare känner jag mig. Jag vågar landa i situationen och släppa tanken på saker vi ”måste” göra. Vi klarar oss nog och att våga lita på det känns skönt. Att tvingas sakta ner, hållas hemma, fokusera på barnen och familjen är lite hälsosamt också. Dom har det bra, vi har det bra och det hoppas jag ni andra också känner.

IMG_5429

Kram till er från ett snöigt Pargas.

2 reaktioner till “Vi har det ändå bra här hemma!”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.