En läsarfråga om pukymodeller

Jag fick en fråga om pukycyklarna och vid vilken ålder barnen börjat använda de olika modellerna, från en läsare. I detta inlägg skriver jag om det. Jag nämner och länkar till polkuped.fi eftersom det är de som levererat alla våra cyklar. Detta är inte ett sponsrat inlägg utan bara mitt genuina tips på ett BRA och pålitligt finlandssvenskt företag.

läsarfråga

Saga och Vidar är de av våra barn som vi haft pukylino åt. De har varit mellan 8 och 10 månader när vi plockat fram den cykeln och vi har börjat med att ha den inne. De har fått bekanta sig med cykeln inomhus och på sommaren lite ute. Men första året är nog majoriteten av cykelstunderna inomhus. Vidar speciellt ÄLSKAR sin pukylino och far nu omkring med den ute på gården som om man aldrig gjort annat. Han började inte gå så länge han hade tillgång till pukylinon här inne, han kom ju snabbt fram med den så varför skulle han behöva gå. Lade undan den en vecka och mitt i allt började han gå istället. Haha ja den är verkligen KÄR för honom.

Puky kom ut med en mellan modell mellan pukylinon och balanscykeln 2019, pukyMOTO heter den. Vidar fick en sådan i julklapp, då var han 1,5 år och hade just lärt sig gå. Den är poppis bland alla barnen och speciellt Saga gillar att glida omkring på den här inne. Vidar är försiktigare av sig och har föredragit pukylinon så länge den fanns här inne. Men när den flyttade ut så har han nog börjat använda moton också. Han verkar ändå klara av puky LR M riktigt bra där ute så jag tror vi håller moton här inne.

img_4090

De har varit kring 2 när vi bytt från pukylino till puky LR M. Våra barn har alla varit över året innan de börjat gå vilket såklart påverkat att de inte kunnat använda balanscykeln innan  de lärt sig att gå ordentligt. Alla 3 har börjat bekanta sig med balancykeln våren när de ska fylla 2 och alla har under då varit mogna att börja öva.

Det är ganska så jämt 6 år sedan vi köpte denna puky till en då knappa 2 årig Adam, fortfarande funderar den felfritt och nu är det då Vidde snart 2 år som övar med den. För våra barn har 2 års åldern varit passlig för en puky LR M och innan dess har pukylinon varit perfekt. Adam hade en motsvarande mopo som han åkte omkring med inne när han var 1 år. Barnens lilla kusin Adrian som fyller 1 snart får också en pukylino av oss till 1årsgåva. Så till en 1 åring hade jag nog satsat på en pukylino eller den lite större modellen av fyrhjulingen WUTSCH. Funderar man mellan olika cykelmodeller rekommenderar jag varmt att fråga råd av polkuped. Både Eva och Thomas är snabba att svara och har en massa goda råd och lång erfarenhet av balanscyklar.

Jag kan inte nog rekommendera balanscyklarna, våra barn har alla lärt sig cykla tidigt och helt utan stödhjul. De har från början utvecklat en bra balans på cyklarna och det har såklart gjort cyklandet med ”riktigt” cykel lättare. Har ni flera frågor får ni gärna ställa dem här. Vi börjar ha en gedigen erfarenhet av just PUKYcyklar i denna familj. Helt klart en investering för barnens cykelglädje!

5 reaktioner till “En läsarfråga om pukymodeller”

  1. Vi älskar också våra Pukyn här hemma. Vi har också hela repertoaren men nu då killarna fick större cyklar med växlar blev det Frog. Rekommenderar dem också. Vår yngsta tog nu som 2.5 åring i bruk Puky L och han har så bra fart att jag får en ordentlig länk då vi är ute. Vår lilla gula Puky sålde vi nu efter att våra alla tre haft den. Och den kommer att fungera bra ännu för åtminstone 2 barn. Kvaliteten är toppklass.

    1. Ja vi har också en ny frog påväg hem till oss just nu och saga cyklar omkring på 20 tummaren 👍🏼 Adam hade en 20 tummares head och också den har vi varit nöjda med 😍 just idag är cyklandet inte på tapeter med all denna snö men annars är det nog värdefullt med bra och kvalitativa cyklar 😍

  2. På jobbet har vi Puky L som många barn använder, allt från nyss fyllda 3 till förskolebarn ibland. Verkligen toppencyklar! Lilleman här hos oss fick ju sin pukylino nu i helgen och jag ser så framemot att han ska vilja börja använda den. Vi har den framme och han får bekanta sig med den i egen takt. Lyfter nog kanske ut den sen i sommar ifall det känns så. Men jo, tror precis som du Malin att de ändå behöver bra balans för att klara av en följande storlek efter Pukylinon.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.