Det började med ett klätterrep

Vi har länge pratat om att det skulle vara roligt för både stora och små att ha ett eget klätterrep här hemma, ni vet ett sådant rep som fanns i skolans gymnastiksalar. Oj så vi lekte i de som barn, band ihop två till en gunga var en favorit. Saga ÄLSKAR repen på redskapsgymnastiken och klättrar redan utan problem i dem, mer än vad jag kunde som barn. Nåja vi klickade hem repen från polkuped och började sedan fundera, VART ska vi hänga upp repet. Det ena ledde till det andra och nu ser vår gård ut såhär:

IMG_5391

Ja alltså det ena ledde till det andra och vi började visst projekt uppdatera gården. Lyxen med att ha en man som har maskiner är väl just den att vi liksom kan köra igång ett projekt genast, speciellt nu när tid finns och maskinen är hemma från Nyland igen. Ser ni högen med stenar, den har JAG plockat ihop idag. Kan säga att mina händer är lite trötta just nu.

Vi ska alltså bygga en stor gungställning & chins-ställning till oss. Tror det kommer bli riktigt bra. Tänk vad ett litet klätterrep kan leda till.

IMG_5388

Anton och Vidde skötte grävmaskinen, Vidar älskar att få vara med i maskinen och njöt av att få sitta och jobba med pappa. Anton ser ju inte direkt missnöjd ut han heller. Så roligt att ha ett gemensamt familjeprojekt på gång nu. Ett första steg till att blörja bygga hemmagymmet jag länge drömt om.

Förutom att grävt upp delar av vår gård idag, så har vi också grillat korv över öppen eld tillsammans. Vi gick ut på morgonen och kom in igen kl 19 på kvällen. Vilken dag det varit. Så skönt att göra något fysiskt, att få fokusera på en konkret uppgift och liksom endast tänka på det. Inga nyhetssidor och minimalt med scrollande.

IMG_5371

Saga tappade en tand idag också, den har varit lös redan en längre tid och ÄNTLIGEN är den nu borta. Hon vet dock inte själv när hon tappat den, men i och med att vi inte tror på tandfen i detta hus så är en förlorad tand inte hela världen. Hon är nöjd över sin glugg ändå. Första riktiga gluggen också, de två tidigare tänderna som hon tappat lossnade inte före de permanenta tänderna var igenom så det blev aldrig någon glugg.

Nåja nu ska jag sova och ladda för en ny aktiv dag imorgon. Vill inte veta hur mina händer och muskler kommer må imorgon, men samtidigt är det otroligt skönt att känna att kroppen fått jobba. Hoppas ni haft en skön lördag i det underbara vårvädret!

6 reaktioner till “Det började med ett klätterrep”

    1. skönt att vi inte är de enda som gör så 🙂 nu mitt i allt kaos känns nog projektet lite övermäktigt men vi ska hoppas det blir bra då det blir klart 😉

  1. Vad härligt att få vara ute en hel dag och dona! Kanske ni kan skicka lite inspiration hit upp till oss också så att vi får lust att börja ta tag i vår gård. Jag har helt slutat lyssna på radio och går inte ens in på nyhetssajterna längre. Orkar inte!

    1. Ja idag vaknade vi till vinterlandskap igen så det blev paus i arbetet 😂 vi har bott här i 6 år nu då det börjar väl vara dags att ta tag i gården 🙄😆 ja man måste välja när man orkar ta in nyheterna, försöker hålla mig till en gång om dagen nu. För att också fokusera på annat 😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.