Fredagslistan v. 13

en vanliga jävla fredagslista

Fredag idag hur känns det?
Så skönt med fredag! Vi fick hem Anton från Nyland igår och i och med att den gränsen nu stängs så kommer Anton jobba i hemknutatna kommande veckor. Tacksam över att arbetet kan fortsätta för honom trotts denna situationen. Det är minsann inte läget för alla just nu. Och min lilla vårdpeng lever vi inte på många dagar. Så skönt att få ha honom närmare igen och hemma på kvällar och nätter. Hela familjen är redo för fredagsmys och helg nu.

_MG_5336

Hur har veckan varit?
Vi har nu klarat av 2 veckor av social distansering och hemmaskola. Vill ge mig själv en liten guld stjärna för det. Veckan har varit lugn, jag tror vi alla nu fattar att vi inte är påväg någonstans utan att vi ska vara hemma. Vidde sover bättre på dagarna eftersom han får sova när han är trött och vakna när han sovit klart. När vi är på språng måste jag ju ofta väcka honom för att vi ska hämta Saga från dagis eller liknande. På tal om Saga och dagis, jag grät igår när jag insåg att hon kanske inte kommer gå tillbaka till dagis mera. Mitt i allt är det sommarlov och sen börjar hon ju förskolan. Hon blev snuvad på de sista värdefulla månaderna i hennes älskade utegrupp. DET gjorde mig ledsen i hjärtat. Annars har veckan rullat på bra, Adam och Saga leker massor tillsammans och nu har också Vidde kunnat vara med på ett hörn. Underbart att se dem ha roligt tillsammans alla 3. Mellan lekarna strider de också, tänk hur otroligt irriterad man som vuxen kan bli på syskonbråk. Finns inget värre.

Roligaste som hänt i veckan?
Våra live kaffestunder på MammasKaffepaus instagram är en ljuspunkt i veckan, vårt samarbete med Kelovee var också en rolig sak att fokusera på. Att få göra något som inte skriker corona. Att jag fick en ny telefon idag var ju inte direkt tråkigt det heller.

IMG_5321

Onödigaste som hänt i veckan? 
Att jag tagit så stor stress över saker jag inte kan påverka.

Tråkigaste som hänt i veckan?
Alla tårar som gråtits över människor vi saknar, evenemang som vi borde ha deltagit i och sömnlösa nätter som följd av grubbel.

Det mest överraskande som hänt i veckan?
Det är nog det faktum att Nylands gränser nu är stängda. HUR knasigt är det inte? Alltså jag säger inte att det inte är bra, tvärtom har jag fullt förtroende för regeringen och de beslut de tar, men ändå är det konstigt att det nu finns gränsen inom Finland som jag inte kan gå över.

IMG_5265

Något annat du vill tillägga?
Nej jag tror inte det

Person(er) du saknat den senaste veckan?
I dessa tider saknar man väl de flesta, saknar verkligen mina vänner och alla de pratstunder vi i vanliga fall ändå får till under en vecka. Först nu inser jag HUR värdefulla alla små samtal på en parkeringsplats verkligen har. Att få SE andra människor är verkligen viktigt. Kan inte peka ut någon specifik person, jag saknar min vanliga umgängeskrets.

Bloggar du läst i veckan?
Har svårt för bloggar just nu, känns som att allt handlar om corona och gör det inte det blir jag ändå bara matt. Liksom allt blir så onödigt på något vis. Jag märker att jag lätt blir provocerad av människor som inte följer regler och bestämmelser men samtidigt börjar alla kunna dessa uppdatering från en karantän inläggen också. Hoppas på något nytt nästa vecka, vet inte vad med något.

Något spännande på instagram kanske?
Antingen har instagrams algoritm börjat hata mig eller så har min nivå på kontant sjungit den senaste tiden för jag tycker engagemanget är rätt lågt. Känner någon igen sig? Orkar folk inte gilla? Orkar folk inte ens kolla insta? Den berömda gelétvålen har vi sett på instagram i alla fall och testat. Riktigt rolig om man frågar våra barn.

_MG_5354

Eller YouTube?

Lite samma dilemma på YouTube som med bloggarna. Orkar inte riktigt.

Vilka poddar har du lyssnat på i veckan?

Som vanligt har jag lyssnat på mina favoriter, men så mycket mer än det har jag inte hunnit med. Längtar efter att hitta någon ny favorit som man kan PLOGA avsnitt efter avsnitt av.

Blir det tacos eller pizza ikväll?
Ikväll blev det hamburgare från Kamu, restaurang i Pargas. Vi ville supporta our local restaurang och dessutom var vi trötta och har NOLL motivation för matlagning. Take Away är ganska nice, om man nu ville se något positivt med detta.

_MG_5134

Fredagsmys då, hur blir det med det?
Jag bakade cookies idag så några sådana har slunkit ner. Annars saknar jag lösgodiset, känns inte som läge för det nu i coronatider men alltså SEN när allt är över DÅ ska de minsann köpas KARRA igen. Alla goda sorter som just nu lyser med sin frånvaro.

Vad har du för planer i helgen?
Vi ska spela in några poddavsnitt på distans är det tänkt. Får se om tekniken håller ihop för det. Vi har fixat egna mikrofoner i alla fall så att kvaliteten på ljudet ska vara bra. Tror det kommer gå riktigt bra att podda på distans, eller ja vi har ju inget annat val just nu. Har lovat barnen att vi ska gå till skogen imorgon och ha picknick, jag ska sätta mig på cykeln och trampa några kilometrar och lyssna på en podd. Jag ska sova på morgonen och vakna till nykokat kaffe.

Vad ser du mest framemot i helgen?
Att inte behöva säga hejdå till Anton på söndagkväll. Att veta att vi ät TVÅ vuxna hemma nästa vecka, inte hela dagar men jag kommer inte behöva ro i land allt ensam. Känns verkligen som en enorm sten fallit från mina axlar. Anar att dagens huvudvärk också kan handla om att stressen släpper.

IMG_5311

Något roligt på G nästa vecka?
Nästa vecka ska jag försöka vara lite mer kreativ och inte snöa in mig på presskonferenser och uppdatera YLEs hemsida stud i kvarten. Jag hoppas innerligt att det inte ska finnas behov för det heller. Vi lever ju så gott som isolerat från omvärlden redan så vi kan inte göra mycket mer för corona-läget just nu ändå. Jag önskar att det förändrade läget här hemma kommer ge mig lite mer tid för bloggen.

En sista grej, utmana en eller flera bloggare att fylla i listan!
Det blev lite tight med tid denna fredag, började med listan imorse men ja sen började jag med 10 andra projekt också och här är vi nu fem före tolv på natten. Hupsis, bättre lycka nästa vecka.

Hoppas ni får en fin fredag, nu tar vi helg!

4 reaktioner till “Fredagslistan v. 13”

  1. Syskon och stor gård är nog guld i den här situationen! Och att det är snart april och inte mörkaste november! Tycker det är så trösterikt att följa med alla vårtecken i naturen, livet går vidare och det blir nog sommar i år också! Vi kämpar på : )

    1. Ja verkligen, vårväder och sol ger både hopp och energi att orka kämpa vidare. I väntan på sommaren och förhoppningsvis lite mer umgänge igen. Tills dess njuter vi av syskonlek och utelek på gården 🙂

  2. Å jag är så glad för varje inlägg du uppdaterar nu. En av de bästa bloggarna i svenskfinland för tillfället, sen det känns som om alla andra slutat uppdatera helt! Tycker ju att folk skulle ha mera tid nu att engagera sig i sociala medier och bloggar, men tydligen inte. Jag försöker hur som helst att köra som vanligt och inte skriva så mycket om allt det här som pågår runt om, känner att någon stans behöver man kanske få ha lite sinnesfrid.

    1. Tack fina du ❤️ behövde höra detta idag 🤗 jag har också funderat över att så många helt slutat eller minskat på bloggandet. Trist tycker jag, blir inte samma djup på Instagram. Jag försöker också balansera mellan att tänka på annat och att fokusera på nyheter. Ingen lätt balans. Men i alla fall vissa inlägg ska vara coronafria ☺️ vi kämpar vidare ❤️ glad måndag till dej 🌷

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.