Nu gråter jag för allt

Idag var en hård dag för vår blivande 6åring. Hon han varit på helspänn hela dagen, har varit mycket i famnen och haft ett stort behov av att prata.

– men mamma varför ? Frågar hon uppgivet när vi pratar om Corona.

Jag vet inte varför, jag vet bara att vi gör allt vi kan för att det ska bli bra igen. Vi gör allt rätt just nu och snart ska allt bli som vanligt igen. Nu på eftermiddagen förde vi en poddmic till Karin så att vi ska kunna podda på distans med bra ljud. Då såg Saga sin bästis på gården, de vinkade och busade på varsin sida om bilfönstret. När vi körde iväg ropade hon STOP och knäppte upp bältet. Hon öppnade bildörren och ropade

” hejdå M, jag saknar dej! ” och där brast det för vår tappra lilla fröken. Hon grät, hon grät och hon grät lite till. Jag tröstade, bekräftade och grät jag också. Hon grät i 2 timmar, hulkade och bara lät det komma. Jobbigt att hon är ledsen men oj så viktigt att hon vågar släppa ut alla tårar.

”Mamma nu gråter jag för allt, jag gråter för att jag saknar alla” vi pratade om vilka vi saknade och grät en skvätt till. För visst saknar vi alla de människor som i vanliga fall är en så stor del av vårt liv och vår vardag. Det är inte lätt att vara vuxen i en tid som denna, men det är verkligen inte lätt att vara nästan 6 år heller.

För ett barn är det inte alltid så lätt att sätta ord på tankar och känslor, hon kan inte skriva av sig på samma sätt som jag känner att jag kan. Både igår och idag har hon däremot velat måla. Jag sa att man kan måla det man känner om man vill och den idéen gick hon igång på. Igår var en glad dag och hon målade solar i mängd och massor. Det var sommarsolen hon längtade efter och solen från Kap Verde som hon saknade, det var solar från sommarstugan och andra sommarminnen hon hade.

Också idag målade hon. Men inte alls med samma färgskala och inte alls med ljusa minnen och längtan. Idag var hon arg när hon målade, hon målade natten sa hon. Hon ville inte berätta mera just då och då får det vara bra så. Med tanke på den kämpiga dagen hon haft idag gissar jag ändå att teckningen speglar känslorna ganska bra

Vissa dagar är ljusare än andra just nu och så får det vara. De jobbiga dagarna gråter och saknar vi tillsammans, de ljusa och glada dagarna skrattar vi och drömmer om en tid när vi igen får leva i en vardag vi själva valt. Jag tror bestämt vi ska fortsätta måla känslor tillsammans, det visade sig öppna upp för mer än jag hade anat.

Hur reagerar era barn på allt som ändrar just nu? Hur bearbetar ni?

2 reaktioner till “Nu gråter jag för allt”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.