En måndag då vi fingervirkade

God morgon måndag. Ja det var morgon när jag började skriva detta. Nu kan vi väl bara säga TJENA måndag! Vi inledde dagen klockan 06.00, alla 3 barn vaknade och Adam tassade upp för att ta Vidde bort från sin säng. Sen gick alla 3 till soffan och kollade på Bolibompa en stund. Så härligt att de nu är så stora att alla 3 kan mysa i soffan en stund. De två stora tar så fint hand om Vidde. Jag kunde i lugn och ro koka både gröt, ägg och kaffe innan det var dags för frulle för oss alla.

_MG_5011

Efter frukost drog vi då igen igång skoldagen för Adam. Matematik och modersmål stod på schemat och dessutom skulle Adam fingervirka. Ja alltså jag har väl fingervirkat något smått i mina dagar men det var inte igår om vi säger som så. Var lite nervös över hur vi skulle fixa den biten men hör och häpna så kunde Adam det helt själv. Vi behövde bara hitta garn.

_MG_5055

Saga ville såklart också prova och också hon blev snabbt en hejare på att fingervirka. Nu tänker säkert många att jag är en riktig nybörjare eftersom jag inte lärt mina barn att fingervirka men det har nu bara inte blivit av. Och nu kan dom båda så ingen skada skedd.

_MG_5059

Jag hade tänkt att detta skulle bli en lite lugnare vecka och på vissa sätt är det väl nog det. Vi har landat här hemma nu och liksom förstått att vi inte är påväg någonstans. Vi har hittat en rutin som passar oss och allas humör är bättre igen. Den värsta stormen har för tillfället lagt sig. Men samtidigt gäller det att heltiden följa med läget nu och se om/när de stänger gränsen till Nyland. Annars hade det ju inte påverkat vår vardag nämnvärt, men vi har ju Anton på jobb där så med tanke på det spelar det ju en viss roll ändå.

_MG_5066

Just nu sover Vidde, de två äldre underhåller sig på olika håll och jag hinner både dricka varmt kaffe och blogga en sväng. Vi har gjort alla dagens skoluppgifter, vi har varit ute, vi har ätit lunch och vi har en bit kladdkaka kvar i kylskåpet som vi ska festa till det med ikväll. Det är nämligen Axel-dagen idag. Vi firar den inte som vi brukar, men fira ska vi i alla fall. Hoppas ni har en fin start på veckan! Och tack för alla roliga frågor ni skickat in, fortsätt gärna om ni ännu är nyfikna på något så ska jag börja svara på dem småningom.

En mugg kaffe till och så ska vi väl ta oss igenom denna måndag också.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.