Annorlunda men ändå bra Axel-dag

Igår bakade vi VÄLRDENS GODASTE KLADDKAKA! Inte bara för att det är så gott utan också för att vi idag skulle ha gofika och fira Axel-dagen. Alla pojkar i familjen Helenius heter Axel i andra namn, så när Axel har namnsdag brukar det nalkas fest. Vi snackar kakor, paket och hela köret. I år blev det inte så, men det blev bra ändå.

_MG_5083

Såhär satt vi sedan, med resten av partygänget på bild. Kusinerna i en ruta och Fammo och Faffa i en annan ruta. En stund hade de Anton med i en tredje ruta också. Vi fick fika tillsammans och för barnen var det viktigt att fikat ändå blev av. Det var både spännande och  roligt enligt barnen, ett nytt sätt att umgås och fika tillsammans.

_MG_5090

Knäckigt kladdig kladdkaka var inte fel det heller. Igår var den varm vilket var snäppet bättre men visst sjönk en bit idag också. Vispgrädde till kladdkakan var också lite lyxigt, men är det Axel-dag så är det. Och ja Saga och hennes kusin som är flicka firas också, även om de då inte råkar heta Axel. Axelia eller Axelina hade kanske varit en ide, men tjejkusinerna delar också mellannamn så den firar vi också.

IMG_5199

Yngsta Axeln som varit utomhus typ hela dagen idag, sov över 3 timmars dagssömn och har varit allmänt nöjd med livet idag.

Tack för en bra måndag, en lovande start på veckan och glada miner så gott som hela dagen. Denna måndag gav mer energi än den tog, det är inte dåligt det. Imorgon kör vi igen då. Får se vad som händer då.

2 reaktioner till “Annorlunda men ändå bra Axel-dag”

  1. Hei!

    Hur gamla har era barn varit när de har börjat använda pukylino? I vilken ålder har de sedan bytt till en sparkcykel? Vår dotter är nu 1år 1månad och jag funderar om vi skall köpa en pukylino åt henne till sommaren eller inte.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.