Några boktips från barnen

_MG_4938

Tänkte bjuda på några små boktips från våra barn. Vi strävar efter att läsa böcker dagligen också i vanliga fall men helt klart har all ”tråkig” tid gjort att intresset för böcker ökat. Både konkreta böcker men också ljudböcker. Visste nu att t.ex. lukulumo och polyglutt har öppnat upp så att alla får lyssna på deras böcker nu under coronaperioden. För att logga in på LUKULUMO använder du, användarnamnet : lukulumokoti och lösenord : 987654321 kan du hitta böcker på både finska och svenska. POLYGLUTT som är svenskt, använder du användarnamnet : poluglutthemma och lösenord : 987654321. Detta är inget spons utan endast ett tips som jag också fått tipsat via en FBsida för föräldrar med barn i hemmaskola. Vi har också nextory, också där hittade barnen flera favoriter att lyssna på. Speciellt för Saga är det bra att kunna lyssna på en bok när Adam gör skoluppgifter.

_MG_4992

Nåja men nu så, vilka favoritböcker har då våra barn just nu?

Jag bad barnen hämta de böcker som de helst vill läsa och de böcker som de helst vill lyssna på just nu. Så detta var de böcker de ville lyfta fram just idag. Båda två läser Axel och Omar böcker, men de böckerna börjar vara lite för lätta för Adam nu. Han är bekväm och gillar att få byta blad ofta, men jag tror vi att vi nästa vecka ska försöka hitta lite mer utmaningar för honom. För Saga är de perfekta. Stora bokstäver och lite text per sida. Hon har blivit otroligt duktig på att läsa den senaste tiden, helt otroligt vilket skillnad det är mellan barn där.

_MG_4941

Som kvällssaga lyssnar de gärna på LasseMajas detektiv byrå, det finns ju hur många olika som helst av den serien, vi har några här hemma och så finns det massor av inlästa på nextory. LasseMaja är just precis passligt spännande för vår 5&7 åring, det händer något hela tiden men ändå inte FÖR läskigt. SOM jag väntar på att de ska vara mogna för Harry Potter, om något år så..

_MG_5004

Handbok för superhjältar är e bokserie i 4 delar som handlar om en mobbad tjej som i hemlighet också är superhjälte. Saga fick böckerna i julklapp och vi läste igenom dem alla rätt snabbt. Det var spännande men också viktiga budskap i den. Vi pratade mycket om att vissa barn blir retade i skolan och vad man som kompis kan göra om man ser att någon blir retad. Eller vad man kan göra om man känner att man själv blir retad. De hade båda två så fina tankar. Har ni barn i förskoleålder +/- något år kan jag verkligen rekommendera dessa 4 böcker!

Frågade efter tips på min instagram, för att ta reda på vad andra familjer läser och vad andra skolbarn läser. Fick redan flera tips, t.ex. dessa böcker tipsade flera om.

podcastensdag-8

Böcker om Nelly Rapp. Det vet jag att var en favoritbok för många.

Mamma MU är ju en given favorit för många.

Super-Charlie tipsade flera om, den är inte bekant för oss men vi ska absolut bekanta oss med dem.

Dagbok för alla mina fans, tipsade också flera om, flera 7 åringar verkade gilla de böckerna. Kunde kanske vara något för Adam också småningom.

Böckerna om Julia passa för yngre barn, korta berättelser.

Tipsa gärna om flera så fyller jag på listan vart efter. Boktips är alltid bra men speciellt nu är det GULDvärt.

 

3 reaktioner till “Några boktips från barnen”

  1. Bra böcker som följande efter Axel och Omar är Riddarborgen böckerna. För vår 5-åring och 7-åring läste vi (Ja, eller deras pappa. Han är ansvarig för kvällssagan) som kvällssaga just alla böckerna om Ture Sventon. Andra böcker som våra barn gillat och som dom båda har läst i dagis är böckerna om Sandvargen. Och Hotell Gyllene (Kn)orren gillade barnen också.

    1. Ja men Sandvargen böckerna har vi faktiskt i skåpet, tack att du påminde. De ska vi också börja läsa efter att nuvarande bok är slut. Kaptenkalson läser vi nu.. Ture Sventon var min favorit som liten, den måste vi ju också läsa. Vilka bra tips! Tusen tack! Och Riddarborgen ska vi ta och bekanta oss med, tack för det tipset också!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.