En paus från allt

_MG_4880

Igår tog jag paus från allt, kollade inte nyheterna på dagen och läste inget om coronasmittan. Tänkte att jag försöker ha en pausdag i veckan där jag inte kollar läget många gånger om dagen. Jag satt istället och redigerade kommande poddavsnitt och förberedde kring nypremiären för det. Inte länge kvar till 7.4 nu. Det är så avkopplande att få sitta och lyssna och klippa och liksom GÖRA något konkret. Barnen var utomhus med Anton hela dagen och jag fick en dag med mycket egentid. Nu är cyklarna upprustade och tampolinen uppsatt, allt för att vi ska ha så mycket att göra utomhus som möjligt. Att hoppa på trampolinen mellan skoluppgifterna är ju t.ex. rätt bra. Det finns inte mycket negativt med läget nu men VÄDRET levererar ändå, tänk om det hade varit november nu.

_MG_4891

I fredags var vi på picknick till vår skog, varm kakao, äppelbitar, kex och smörgåsar smakar så mycket godare i skogen. Jag är ingen skogsmulle i vanliga fall men OJ så viktig skogen varit för oss denna vecka. Där är livet som vanligt, där finns inte läskiga virus och oro för ekonomi eller hälsa. Otrolig lyx att bo bredvid egen skog med en massa spännande stiga att utforska.

IMG_5145

Igår på kvällen kopplade jag in hörlurarna och gick på en rask promenad. Oj så skönt att bara få gå och inte skuffa en vagn eller hålla koll på något barn på cykel. Lyssnade på podd och bara traskade på. Hemma igen väntade en varm bastu och för några timmar kunde man glömma allt det som oroar oss just nu.

_MG_4871

Idag är igen en ny dag och det är dags att börja förbereda för ännu en vecka med hemmaskola och Anton på jobb. Det ska skrivas handlingslistor och funderas kring mat och mellanmål. Hoppas på fortsatt fint väder nästa vecka så att vi kan vara mycket ute också då. Känner att jag igår lyckats ladda batterierna och känner mig redo för kommande veckas utmaningar. Vad funderar ni på just nu? Hur planerar ni för kommande vecka?

10 reaktioner till “En paus från allt”

 1. Jag funderar mycket på hur vi ska få in 2×8 timmar arbete per dag här hemma samtidigt som en ska ha hemskola och 2 dagisbarn ska ha sin del. Speciellt funderar jag på att vi eventuellt måste föra dem till dagis och skola då jag har ett sånt jobb att jag i början av månaden har så mycket jobb att jag måste få koncentrera mig till 100% för att ha en chans att hinna med alla deadlines. Eventuellt måste jag själv också in till kontoret då när det är som mest bråttom….Sen funderar jag på hur vi eventuellt kan fortsätta med detta mer än en månad, tänk om det är så här till sommaren?

  1. Själv funderar jag på vad som kommer att hända om alla föräldrar som kan jobba hemifrån för sina barn till dagis och skola i dessa tider när det avråds från det? Det råder undantagstillstånd! Vem av oss kan just nu leva helt som vanligt? Jag undrar hur långt det ska gå innan alla tar detta på allvar och respekterar andra människor! Jobb är viktigt men människors liv är viktigare.

   1. ja jag funderar också på det. Jag kan inte uttala mig eftesom jag är vårdledig och altså inte påverkas ekonomiskt av att barnen är hemma. Jag önskar att så många som möjligt skall hålla sina barn hemma för att skydda äldre och de i riskgrupperna.

  2. Ja jag kan inte ens föreställa mig en vardag där jag ännu skulle jobba. Det känns verkligen övermäktigt. Hoppas ditt jobb också kunde ha överseende för att jobbet kan bli lite lidande just nu, de flesta förstår säkert ändå att ingen kan sköta sitt jobb som förr? Hoppas ni får det fixat på ett sätt som känns bra för er alla! Vågar inte helt tänka tanken att detta ska fortsätta till sommaren, även om prognoserna väl nog inte talar för något bättre än det..

   1. Jo, mitt jobb har nog överseende. Men tyvärr då det går dåligt för ett företag ökar jobbet för mig och riktigt allt kan jag inte göra hemifrån. Men vi ska och har pussla så gott det går, så länge är det mest jobbet som lider. Jag tror att dom flesta försöker så gott det går i dessa tider och man måste också respektera att alla inte har jobb där man kan vara hemma och göra distansarbete. Eller ekonomiska möjligheter att ta ledigt utan lön just nu.

   2. Ja absolut! Kan inte ens sätta mig in o er situation. Har svårt att hinna med distansundervisning för ett barn och underhållning av de två andra. Vi kan inte heller pussla med mommo och fammo eftersom de alla hör till riskgrupper. Jag vill tro att ingen lättvindigt för barnen till dagis och jag vill också tro att de som behöver inte ska behöva känna att de gör fel. Kämpa på! ❤️

  3. Ja, och så funderar jag varför en massa 70 plussare lever som normalt fast dom borde försöka hålla sig borta från folkmassor. Och hur det är möjligt att restauranger och pubar får ha öppet och där samlas massa människor på ett litet område? Inte helt igenomtänkt tycker jag.

   1. Håller med, gissar att det kommer bli striktare åtgärder ännu innan alla förstår alvaret. Det är hemskt för restauranger och pubar rent ekonomiskt att stänga, det förstår jag, men något säger mig att de måste stängas innan folk fattar?

 2. Vi har samma, kan inte ta hjälp av äldre generationen. Och speciellt vår 2-åring har svårt att förstå varför han inte får träffa famo som han brukar varje vecka, hon brukar söka från dagis. Kämpa på du också!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.