Fredagslistan v. 12

en vanliga jävla fredagslista

Fredag idag hur känns det?
Ja nu har känns det? Vet någon riktigt hur det känns just nu? Jag vet i alla fall inte helt. Nu har en vecka gått sedan Finland började stänga ner. Aldrig hade jag väl kunnat ana att skolorna skulle stänga redan denna vecka. Kände mig nog lite udda som valde att hålla barnen hemma i måndags, men med facit på hand var det absolut det smartaste vi kunde göra. Anton kom hem igår och Adam är nu klar med veckans skoluppgifter, det känns SKÖNT att få en paus nu och bara ta det lugnt. Så ja det är verkligen behövligt med fredag nu.

_MG_4798

Hur har veckan varit?
Veckan har varit speciell, annat kan jag inte säga. Vi har valt att, enligt rekommendationer och för att skydda alla människor, isolera oss här hemma. Jag ser det som en del i att gemensamt försöka ta ansvar. Jag kan erkänna att jag blir väldigt provocerad av att se andra familjer umgås med varandra just nu. Hoppas verkligen att alla börjar ta detta på allvar nu, det pratas redan nu om utegångsförbud och det känns ju galet att det ska behövas för att få folk att FATTA. Nåja såklart lätt för oss att säga som bor på landet och kan vara ute utan att träffa andra människor. Men skippa lekträffar nu några veckor, snälla! Vi hinner ses och leka och umgås sedan när det anses vara riskfritt för alla igen.

_MG_4803

Roligaste som hänt i veckan?
Även om det varit jobbigt så har det också varit härligt att vara med barnen, såklart. Vi har inte på länge varit tillsammans såhär mycket och även om det blir en del bråk så ser jag också hur alla 3 njuter av att få vara tillsammans. Lekar behöver inte avbrytas på eftermiddagen för att vi ska iväg till någon hobby, Vidar får sova när och hur länge han vill och behöver inte väckas för att vi ska iväg. Vi har varit massor ute och vi har upptäckt skogen på helt nya sätt.

_MG_4832

Onödigaste som hänt i veckan? 
Ja om vi skippar allt om corona, som ju är det givna svaret såklart, så föll min kamera i golvet och mitt 50mm objektiv gick sönder. SA*AN säger jag ord det, själv tappade jag den så kan inte ens vara arg på någon annan.

Tråkigaste som hänt i veckan?
Att känna mig ensam, att som ensam vuxen ro i land vardagen. Att veta att vi inte kommer kunna träffa andra familjer på många många veckor ännu. Ensamheten är tråkig.

_MG_4749

Det mest överraskande som hänt i veckan?
Insikten om att det krävs isolering för att vi ska ta oss ut i skogen oftare. Känns lite lustigt, men samtidigt inser man väl först nu hur viktigt det är att vara utomhus.

Något annat du vill tillägga?
Nu gäller det att lyssna på direktiven och ta hela denna kris på allvar. Även om inte du är rädd för att bli sjuk så behöver du visa respekt för de som är det. Det är inte läge att gnälla över att folk är hysteriska, var bara nöjd om du inte är rädd. Se om du kan hjälpa någon annan. Vi fick t.ex. fisksoppa en dag av barnens Faffa, lämnad på vår trappa så vi inte ses, och det var ju en otroligt fin grej. Lunchen den dagen behövde bara värmas. SE vad DU kan göra och sätta de som mår dåligt just nu.

_MG_4805

Person(er) du saknat den senaste veckan?
Alla de som vi annars ser i vår vardag, min mamma och Robbe, barnens kusiner, barnens Fammo och Faffa, alla vår vänner, barnens vänner ja ALLA.

IMG_5096

Bloggar du läst i veckan?
Sandras blogginlägg var nog det som fick mig att börja gråta av lycka denna vecka, hon delade med sig av den finaste av nyheter.Julli bloggade om saker hon lärt sig det första året som mamma. Sjukt att lilla Adrian blir 1 år snart, trist bara att vi inte kan åka till Vasa och fira honom.

Något spännande på instagram kanske?
I onsdags körde vi live på MammasKaffepaus instagram konto, det var väldigt roligt och jag blev positivt överraskad över hur många som ville dela kaffestunden med oss. Detta ska vi absolut gör minst en gång i veckan. Så skönt att få prata med andra vuxna! Missade ni förra veckan får ni en ny chans på onsdag.

_MG_4729

Eller YouTube?

Jag hade stora planer för att börja satsa mer på min egna YouTube-kanal men just nu finns inte tid eller ork för det. Det gör också att mitt egna intresse för YT är lite lågt just nu. Ser något klipp här och där men tja just nu orkar jag inte riktigt med det.

Vilka poddar har du lyssnat på i veckan?

Förutom mina vanliga poddfavoriter, har jag inte lyssnat på någon speciell podd denna vecka. Föräldrasnack är igång igen och det är välkommet! Ska försöka hitta någon ljudbok att lyssna på, eller en ny podd då. Behöver något att se framemot, något som känns som MIN tid och nåt jag njuter av.

Blir det tacos eller pizza ikväll?
Ikväll blir det pizza. Matbeställningen som jag gjorde i början på veckan är redo att hämtas och Anton är just i detta nu och söker hem maten. Det börjar vara rätt glest i våra skåp men bra att få slut på saker emellanåt. Jag vill inte själv spring av och an till butiken nu för att det är onödigt. Och jag vill inte ha med barnen, vill inte heller lämna dem i bilen under tiden jag handlar så ja då får man liksom bli hemma och vänta på nästa lediga leveranstid.

E4800BDD-20BC-4B83-B26E-23647A414239

Fredagsmys då, hur blir det med det?
Vi bakade morotsmuffins igår, haha 4 dagar tog det och sen började också jag baka. Vårt choklad förråd var slut och vi hade philadelphiaost hemma. Så gott med morotmuffins också, en av mina favoriter.

Vad har du för planer i helgen?
Vi har exakt noll planer. Njuta av att det är paus från skolan ska vi göra och försöka förbereda för nästa vecka i isoleringen. Jag och Karin ska försöka få till poddinspelning på distans och jag ska börja redigera de avsnitt som vi har inspelade.

_MG_4737

Vad ser du mest framemot i helgen?
Att vara tillsammans med familjen, att vara två vuxna hemma. Att hinna göra saker ENSAM och ta någon cykeltur eller promenix i sällskap av en podd. Har inga höga krav eller så, men ladda batterierna och nerverna måste jag göra.

Något roligt på G nästa vecka?
Nå alltså av förståeliga skäl har vi inget extra att se framemot just nu. Men jag ser framemot onsdagskaffet som vi igen kommer köra live. Jag ser också framemot att börja en ny vecka och ändå kunna räkna med att hela veckan kommer se likadan ut. Ja så länge ingen blir sjuk då så att säga.

_MG_4779

En sista grej, utmana en eller flera bloggare att fylla i listan!
Det skulle vara roligt att veta hur Carolas vecka varit, spädis och isolering med större barn. Lyfter på hatten!

Hoppas ni får en fin fredag, nu tar vi helg!

 

4 reaktioner till “Fredagslistan v. 12”

  1. Jo, förstår att det kan vara provocerande. Men samtidigt så tänker jag att ens liv behöver ju få fortsätta, åtminstone lite, förutsatt att du är frisk. Vi håller oss så mycket det är möjligt hemma, men för att inte bli allt för rastlös och börja gå varandra rejält på nerverna så behöver man komma ut ibland och se något eller någon annan. Självklart beaktar vi alla rekommendationer som finns i nuläget. Har ändå svårt att se att de skulle gå igenom med utegångsförbud, eller ja de kanske de gör.. Men jag har svårt att se hur det skulle fungera i praktiken.

    1. Jo tänker mest att livet får fortsätta snabbare för oss alla om vi lyckas ”platta kurvan”. Ingen människa är ensam ansvarig för annat än sig själv och jag vet att man blir smått galen hemma. Vi har tyvärr inget annat val och därför sticker det väl extra i ögat att se andra göra annat. Alla gör vi så gott vi kan och jag hoppas hoppas hoppas att vi snart ska kunna röra oss bland folk igen. Kämpa på där ❤️

      1. Ja, visst är det något som vi önskar allihopa just nu. Att livet ska kunna fortsätta något så när normalt om ett tag. En dag i taget, som tur har vi bloggar och sociala medier att sysselsätta oss med när det hinns. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.