Dagens positiva!

_MG_4665

För att inte drunkna i negativa tankar och en lätt känsla av panik tänkte jag ikväll försöka fokusera på det som varit lite extra positivt just idag. Vi körde hemmaskola dag 2 idag och det gick helt okej. Adam behöver mycket stöd och det behöver vara lugnt omkring honom, det blir sällan lugnt med de två yngre syskonen närvarande. I vanliga fall gör vi också alltid läxorna när Vidde sover och Saga ännu är på dagis. Nåja nu kan vi inte lösa det så.

_MG_4680

För att försöka få lite arbetsro fick Saga också skoluppgifter, vi bestämde att hon också ska ha några uppgifter per dag och sitta och jobba med dem. Hon fick ett häfte och en uppgiftsbok som jag hade köpt från Sverige. Hon övar på bokstäver och räknar små lätta uppgifter.

_MG_4676

Också den lilla ville såklart vara med vid bordet. Han skulle ha papper och penna han också. Orkade kanske i 3 minuter och sen satt han och skrek efter BABBAAAAAA!

_MG_4671

Skolan rekommenderar att vi som familj ska försöka hålla samma rutiner som de har i skolan. Men det kan hända att vi ändå flyttar skolarbetet i alla fall delvis till den tiden då Vidar sover. Vi får väl helt enkelt se hur det börjar löpa nu när det kommer komma mer uppgifter också. Efter skolan gick vi ut och gå i skogen. Adam brukar vara i skogen med sin Fammo så han visade oss några stigar och vi traskade på en god stund. Är lite osäker på skogen här omkring oss, men han hittade hur bra som helst och vi kom ut precis där han sa. Lite omgivningslära och orientering där då.

IMG_4999

IMG_4990

Sen var det dags att åka till skolan för att hämta upp de sista skolmaterialet som Adam behöver nu. Här kommer följande positiva grej. Alla i skolan var så positiva, pratade med rektorn en stund och hon var lugn, peppande och positiv. Jag gissar ju att alla som arbetar i skoaln jobbar för fulla muggar just nu, precis som så många andra. Men så fint att stämningen ändå var god i skolan. Både information och kommunikation har fungerat perfekt, så alla tummar upp för det.

_MG_4693

Följande roliga grej var att Carro och Rebecka ordnade en live på föräldrasnacks instagram, en virtuell kaffestund typ. Dom pratade en del om corona och en del om andra saker. Ett roligt sätt att umgås nu när man inte kan träffas. En liten liten stund med vuxet sällskap. Just nu träffar jag ju inga andra vuxna människor. Imorgon är det ju onsdag vilket betyder onsdagskaffe på mammas kaffepaus instagram, vi kör en live och dricker en kopp kaffe tillsammans. Såklart testar vi ett nytt kaffe också! 12.30 kör vi, så missa inte det!

mammaskaffepauskörlive

6 reaktioner till “Dagens positiva!”

  1. Ja, inte är det lätt…Förvånansvärt mycket skoluppgifter hade vår 7-åring idag tyckte jag. Att vi båda föräldrar dessutom ska hinna jobba 100% (och vissa tider på månaden mer än så), gör det hela ännu mer komplicerat. Idag kan jag helt ärligt säga att flera timmar av min arbetstid gick åt att vara lärare än att sköta mitt eget jobb.

    1. Nej det är nog inte lätt för någon, alla ska hitta sina nya vanor och rutiner och sånt tar också tid. Hoppas ni hittar ett sätt som fungerar för er ❤️

  2. Oj oj, tänkte på det där idag att jag är glad att jag är hemma med E nu. För om jag inte hade varit det så hade jag ju med all säkerhet varit i jobb och han på dagis. Vet inte helst hur vi hade löst det om han hade gått i skolan! Nå, glad att det är så här nu.

    1. Ja det är nog många som ställs inför helt nya utmaningar. Jag hoppas att alla tar gemensamt ansvar och försöker stanna hemma så att de som måste jobba kan fortsätta jobba. Jag är verkligen också glad över att jag är hemma ❤️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.