Barnen behöver INTE sina hobbyn just nu!

IMG_4928

Idag satte jag mig med kalendern framför mig och började kolla igenom vad allt som INTE är aktuellt just nu. Det är inte mycket som blir kvar i våran annars rätt så fulla vardag. I vanliga fall har Adam och Saga tillsammans 11 hobbyn i veckan som vi springer runt på. Både fotbollen och gymnastiken har meddelat att träningarna tar paus i alla fall fram till april, medans dansen hittills meddelat att de fortsätter som vanligt. Adams innebandy har inte meddelat något alls ännu, men det känns lite märkligt att det skulle vara mer okej att spela innebandy än fotboll?

Som familj har vi i alla fall valt att barnen får hålla paus från ALLA hobbyn i alla fall kommande vecka. Oberoende om de skulle ordnas eller inte. Jag vill avvakta och se hur läget verkar utvecklas. Vi som har så lätt att välja kan ju faktist försöka skydda oss. Är man 5 eller 7 år kan man BRA ha paus även om det handlar om ens favorit hobbyn. Vi kan sparka boll tillsammans på gården, vi kan sätta på musik och dansa och vi kan sjunga och skjuta innebandybollar tillsammans här hemma. Jag ser det som en del i att ta gemensamt ansvar, hobbyn är viktiga och roliga men just nu får det helt enkelt pausas för att i alla fall försöka hindra smittospridningen lite. Jag förstår att alla familjer inte kan välja att ha barnen hemma fråga dagis men hobbyn, som också regeringen rekommenderar att barnen ska skippa just nu, är inget måste!

IMG_4927

Ändå känns det lite tråkigt att sträcka över alla de roligaste händelserna i veckan. Hejdå familjecafé, hejdå kalas och hejdå till det som barnen älskar mest. Men jag säger ändå hellre hejdå till allt det roliga och genom det förhoppningsvis minskar risken för att vi ska bli sjuka eller smitta andra. Det är ändå ett litet pris att betala om man tänker på hur illa det kan gå. 

IMG_4926

Vi har också valt att hålla Saga hemma från dagis kommande vecka, vi är inte i behov av dagvård utan hon är där för att få umgås med vänner och ha lite program om dagarna. Jag tror inte att hon skulle smittas på dagis, utegruppen känns trygg både på grund av att de är ute och på grund av att de är få i gruppen. Men vid eventuell personalbrist kommer dom antagligen inte att få vara ute och i liten grupp längre. Saga behöver inte vara där och eventuellt belasta ett redan skört system vid en eventuell epidemi på dagis. Vi kan välja och det känns bara onödigt att riskera. Hur det blir med Adams skolgång får vi ta ställning till senare, skolan är ändå viktigare än dagis. Jag skulle känna mig tryggare om han gör sina skoluppgifter hemma i alla fall kommande vecka men vi ska se hur det blir.

IMG_4925

Enligt THLs expert är det okej att umgås med vänner utomhus, så länge alla är friska vill säga. Jag gissar att vi kommer träffa kompisar i parken eller ute på gården hos varandra. Vi kommer säkert att ha tråkigt också de kommande veckorna, vi är inte vana att hållas hemma. Men jag försöker tänka att vi kanske kommer hinna med sådant som vi annars inte gör i vardagen. Städa igenom barnens rum, sortera bland alla leksaker och spela igenom alla de där sällskapsspelen vi har i skåpet. Så länge vi alla är friska är ändå tråkiga dagar BRA dagar!

Hur tänker ni andra? Har era barns hobbyn inhiberats? Kommer ni föra barnen till dagis på måndag? 

2 reaktioner till “Barnen behöver INTE sina hobbyn just nu!”

  1. Här i huvudstadsregionen är alla hobbyn avbokade (också innebandyn), så vi behöver inte fundera på den saken. Men jag tycker nog som du, har landets ledare bett om att man skippar sånt som inte är absolut nödvändigt tycker jag att vi har en skyldighet att följa det fast det är tråkigt.

    1. Precis, på många ställen verkar alla hobbyn tagit paus. Det mest har gjort det här också och jag kan tänka mej att andra meddelar först nu på söndag? Bara att avvakta och se, kommer bli en lååååång vecka 😅🙈

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.