Fredagslistan v. 11

en vanliga jävla fredagslista

Fredag idag hur känns det?
Ja hur känns det? Det är med blandade känslor som livet rullar vidare idag. Igår ramlade mail efter mail in om avbokade evenemang, hobbyn som tar paus och så barnens alla frågor om varför, är det farlig, kommer någon dö? Jag har inte varit rädd, inte är jag rädd för själva smittan nu heller, men en känsla av oro finns ändå i min kropp. Att se att landet börjar stänga ner och förbereda sig för något så okänt som detta, de känns läskigt. Vi har det ändå bra, jag är ju redan hemma oberoende och jag kan VÄLJA att hålla barnen hemma. Saga får vara hemma nu ett tag och hur det blir för Adam, som genom sin astma är i en riskgrupp, får vi försöka fundera ut under helgen.

_MG_4561

Hur har veckan varit?
Veckan har varit bra, vi har haft fullt upp med vardagens program och barnen har somnat bra om kvällarna. Orken har räckt till så gott som alltid då det funnits behov för det och det känns som att vi hittat en rutin för de dagar Anton är borta. Saga har varit rätt nervös inför sin tävling i rytmisk gymnastik så hennes humör har varit varierande om man säger som så. Som tur har hon lätt för att berätta vad det är som tynger henne och då är det också lättare för mig att bemöta och tillsammans prata om känslorna.

EE189546-A3FB-43AE-98D0-B633B86F7E54

Roligaste som hänt i veckan?
Att få se Saga uppträda på vårSTARA tävlingen igår. Hon är verkligen vår lilla stjärna, så modig och så stolt. Jag är oändligt stolt över henne, tänk att hon ännu för ett år sedan inte ens kände sig trygg med att gå på danslektionerna utan en vuxen utanför dörren. Nu ställer hon sig med stort självförtroende framför publik för att visa vad hon lärt sig. Dansen är verkligen hennes grej, hennes plats att skina på och det som får henne att växa flera centimetrar varje gång.

_MG_4545

Onödigaste som hänt i veckan? 
Punktering på ena vagndäcket var väldigt onödigt.

Tråkigaste som hänt i veckan?
Att en person i vår omgivning blivit väldigt sjuk. Inte coronarelaterat. Inte läge för besök på sjukhus just nu känns det som. Ledsam stämning i vårt hem, vilket gör att allt med Corona också känna mycket värre.

Det mest överraskande som hänt i veckan?
Att barnen somnar själva i egna sängar 4 kvällar på raken. Att Vidar sovit nätterna igenom utan att vakna en endaste en gång 3/4 nätter.

FD1DFA30-2FE1-4F26-A580-0CB44661381C

Något annat du vill tillägga?
Nej just nu försöker jag bara ta en dag i taget och intre stressa över TÄNK OM.. tankar allt för mycket. Jag önskar att ingen ska bli allvarlig sjuk och att vi blir satta i karantän som familj OM det blir aktuellt. Det skulle vara så typsikt att Anton skulle hämna i karantän på arbetsplatsen i Nyland. Men vi får ta det sen då i så fall. Adams astma oroar mig också, genom den är han i riskgruppen som vi andra tack och lov inte är i. Men ja just nu är alla friska och jag önskar att vi ska klara oss undan denna epidemi.

Person(er) du saknat den senaste veckan?
Min Fammo har jag saknar extra mycket just denna vecka. Mer om det kan ni läsa i detta inlägg som jag skrev den 10.3 då Fammo skulle ha fyllt 73 år.

_MG_4568

Bloggar du läst i veckan?
Karolinas Kaos skrev ner sina tankar kring Corona genom en lista, intressant att läsa hur andra upplever situationen. Jennifer Sandström skrev också hon ett intressant inlägg gällande Corona, så skönt att läsa andra som tar det på alvar utan att vara hysteriska. Carro bloggade också igen, om saker hon som nybliven mamma behöver få höra. Kan skriva under mycket av det hon skriver om, att få ett tredje barn är något helt annat än jag hade föreställt mig.

Något spännande på instagram kanske?
Denna vecka vill jag faktiskt lyfta MammasKaffepaus instagram konto, vi försöker utveckla det kontot till att bli ett ställa där man kan diskutera och fundera kring olika frågor. Dels saker vi kommer ta upp i podden, men också annat som vi känner att det finns behov av. Vi vill inte verka vara de där perfekta mammorna som aldrig skriker till sina barn och som alltid orkar med allt, för det är vi inte. Vi är två rätt trötta trebarnsmammor med alla de utmaningar som vardagen för med sig. Vi tror att man genom lite ärlig humor kan nå ganska långt. Vi ser instagramkontot som kaffebordet de dagar som vi inte släpper poddavsnitt. Hoppas ni gillar idéen och är aktiva också där <3

IMG_4872 2

Eller YouTube?

Har inte hunnit kolla på YouTube speciellt mycket denna vecka. Prioriterar poddarna och när väl barnen somnat har jag haft annat att göra. Blir kanske mer YT nu på helgen? Tittar man på min YT statistik skulle man säkert se att babblarna och Bolibompa BABY är populära.

Vilka poddar har du lyssnat på i veckan?

Jag har efter tips från er lyssnat på några avsnitt av podden ofiltrerat och den var riktigt intressant. Avsnittet om kvinnan bakom bloggbevakningen var t.ex. spännande att lyssna på. Annars har jag ganska långt lyssnat igenom mina vanliga poddfavoriter, fredagens poddar väntar ännu på att lyssnas på. Hoppas kunna smita iväg på en lång ensampromenix imorgon och då ska jag börja beta igenom de som jag ännu inte lyssnat på.

Blir det tacos eller pizza ikväll?
Ikväll var det tacos som gällde, så gott! Tacogratäng med chips, såser, grönsaker och sallad. MUMS!

Fredagsmys då, hur blir det med det?
Vi fikade både efter lunch och middag idag så det blev en del gott längs med hela dagen. Det behövdes lite extra idag kände vi.

Vad har du för planer i helgen?
Vi gick från ganska bokad kalender till NOLL planer. Vi avvaktar läget och tar en dag i taget. Utomhus ska vi vara, ska som sagt försöka komma mig iväg på någon promenix och kanske någon cykeltur hela familjen.

_MG_4567

Vad ser du mest framemot i helgen?
Att vara tillsammans med familjen, att hinna fixa saker här hemma och känna att det inte förväntas av oss att vi skall vara någonstans. Ta det lugnt alltså. Sov morgon känns också najs.

Något roligt på G nästa vecka?
Nej inga planer för kommande vecka. Känns smartast att inte planera så mycket nu utan ta en dag i taget. Vet massa saker som vi INTE kommer göra i och med att det mesta vi brukar göra är stängt tills vidare.

IMG_4893

En sista grej, utmana en eller flera bloggare att fylla i listan!
De som känner sig manade får gärna fylla i listan.

Det är på gränsen att detta hinner publiceras på en fredag men jag tror att jag hinner. Hoppas ni andra också kan känna er trygga i era hem, att ni har någon att umgås och prata med om ni känner er oroliga. Kom ihåg att tvätta händerna noggrant och för allas skull stanna hemma om ni känner er ens lite hängiga en dag. Just nu får man faktiskt hellre känna efter lite för mycket.

2 reaktioner till “Fredagslistan v. 11”

  1. Du får nästan ta fram pulkan istället för cykeln idag😳 känns lite onödigt med snö såhär sent på vintern, tussilagon blommar ju redan för fullt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.