Vissa saker blir tydligen lättare när jag är själv

Varför känns det lättare att städa, plocka och fixa hemma när jag är ensam med barnen? Till och med matlagningen känns lättare på något sätt. Är det liksom det att jag creddar mig själv mer när jag är själv? Går omkring och känner mig lite som en kämpe, duktiga flickan jublar ju när jag känner mig duktig. Är det så enkelt att jag vet att INGEN ANNAN kommer fixa det om inte jag gör det? Eller är det lättare att plocka sina egna råddor? Vem ska jag vara irriterad på när det helt tydligt är JAG som inte tömt diskmaskinen? Det känns verkligen så mycket lättare att plocka undan efter middagen när Anton inte är hemma. Är han hemma hamnar jag lätt i något halvbittert ”nu är det fan din tur att plocka undan, jag göra det alltid annars” tänk. Det blir så tydligt att det handlar om något annat än själva plockandet. För plockande är ju samma alla dagar.

IMG_4633

Anton är också väldigt mycket mer aktiv om jag inte är hemma. Kvällar när han ensam nattat barnen har han också hunnit städa hela halva huset och gjort en kalops vid sidan av. Är vi båda hemma tycker båda att den andra ska fixa ”det jobbiga”. Borde vi gå i parterapi för detta? Okej jag förstår att alla par knappast skrattar, hånglar och plockar undan efter middagen men att skillnaden är såhär stor är ändå intressant. Vi måste nog jobba lite mer på att hitta samma iver när vi båda är hemma.

_MG_4213

Det är inte lätt att vara lat i grunden, att tycka att det skulle vara 1000 gånger skönare om den andra gör allt det där tråkiga. Önskar så att jag automatiskt skulle plocka undan efter mig, att jag inte skulle vara som ett barn och ofta lämna saker på helt fel ställe. Om jag packar ett paket t.ex. kan papper, sax, tape och band ligga framme i en vecka. Mycket möjligt att detta också beror på någon dold diagnos och inte alls endast handlar om att vara lat? 

_MG_4210

Nåja om man ska se något positivt med att Anton inte är hemma i veckorna så är i alla fall köket städigare än det varit på länge. Jag njuter så länge det varar ett kök mer städade ytor är ändå rätt tillfredsställande, eller hur?

Hur fungerar ni andra? Städar ni tillsammans? Känner ni igen er i mina tankar eller är jag ett ufo just nu?

6 reaktioner till “Vissa saker blir tydligen lättare när jag är själv”

  1. Oj gud så jag känner igen mig, det där med pappret och saxen kunde jag ha skrivit… Jag haaaatar att ha stökigt runt mig, men ändå gör jag också sådär?! Varför? Varför gör vi så?? 😀

    1. Ja man kan gå och störa sig på det flera dagar innan man får de undanplockat 🤷🏼‍♀️😂🙈 vi är liksom lata och pedantiska 😂😂

  2. Nu just när han är mera hemma så brukar vi oftast hjälpas åt med t.ex. städning, även fast vi är lite olika noga med hur vi städar. Han är betydligt mera noggrann än jag. Att handla mat gör vi ofta också tillsammans, sen själva matlagningen sköter jag, om jag inte ber honom hjälpa till. Men sånt där vardagsplock så blir det nog att jag gör för det mesta. Då igen så sköter han allt som har med bilarna att göra, så jag anser det vara ganska jämt fördelat ändå. Men visst märks det helt tydligt nu att det är mera stök, går åt mera mat och sånt när han är hemma. Men samtidigt så njuter jag över att vi för ett tag är en hel familj, innan rumban med jobbveckor tar vid igen.

    1. så länge man hittat ett sätt som passar alla så är det bra 🙂 det konstiga för mig är att det känns lättare att fixa ALLT när jag är ensam än att försöka dela ansvaret när vi är båda 🙂

  3. När barnen var småa hjälptes vi åt med åtm. städningen och matlagningen, eller så skickade jag ut mannen m barnen så fick jag städa i lugn och ro, det gillade jag bäst. I det stora hela är det väl nog jag som skött om hushållssysslorna mest, och gör det än, och har inget emot det heller. Jag gillar inte alltför stor oreda, och ändå är det jag som står för just den 😜 matlagn. står mannen mest för, eftersom han gillar att kocka, och det är jag glad o tacksam över. Vi är ju bara två numera, så allt är så mycket enklare 😊

    1. Vad skönt att ni hittade ett sätt som fungerade för er 🙂 det viktigaste är väl att det känns bra för alla inblandade 🙂 hade varit perfekt att vara gift med någon som älskar att laga mat, som tur har min man andra bra egenskaper istället 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.