Kära Fammo, idag är det din födelsedag!

Idag borde vi ha fått ringa och gratta min Fammo på hennes 73 årsdag. Jag och barnen hade nog ringt på FaceTime tror jag, så att också Vidar skulle kunna vara med och prata. Barnen hade nog visat deras senaste konster, kanske hon till och med hade varit påväg hit till Pargas om några dagar för att vara med på Sagas första rytmiska tävlingar. Det hade inte förvånat mig om hon varit med där och hejat på Saga, säkert ropat högst av alla i publiken. Hon hade varit så stolt över barnens hobbyn, lika stolt som hon alltid var över min icke helt lysande handbollskariär. Alltså så som hon pratade om mina bedrifter på planen hade man lätt kunnat tro att jag varit proffs. I hennes ögon var jag proffs. Fammo hade blivit så glad över att vi ringde och hon hade avslutat samtalet med att säga att hon saknar oss alla, vi hade fått höra att vi är hennes små kultisar. 

IMG_1756

Men vi kan inte ringa, vi har inte kunnat ringa på över 7 år. Hon fick aldrig chansen att se min familj växa, hon fick inte chansen att bli den fantastiska SatuFammo som jag vet att hon hade velat bli. Fammo hade rockat den rollen. Så istället för att ringa skriver jag ett brev, för henne och för mej. Ett brev för kärleken och saknaden jag känner idag och alla andra dagar.

Hej Fammo och grattis på födelsedagen! Hoppas du ätit något gott idag, något med basilika kanske? Den doften får mig alltid att tänka på dej! Jag saknar dej så, jag vet att du vakar över oss och hjälper mig när allt blir sådär riktigt skit. Jag vet också att du ser oss när allt går bra, du sitter och ler och tänker att det fina som händer är RÄTT ÅT OSS. Jag vet att du ser hur Adam kämpar med att lära sig läsa och skriva, jag vet att du hade berättat för honom hur svårt du också hade det i skolan. Jag vet att du ser Saga när hon dansar, jag vet att hon känner en styrka från dig i dansen. Tänk ändå tillsammans hade ni kunnat sätta upp säkert 50 olika variationer på Svansjön. Tänk att hon har ditt namn och att hon drömmer om att dansa balett. Jag vet också att du ser Vidar, våran lillis som tultar på och lär sig nya saker varje dag. Jag vet att du hade peppat mig i att han har det bra här hemma med mig och inte behöver dagis på länge ännu. Och jag vet att du ser mig, att du bär en liten del av allt det jobbiga och hjälper mig att hitta rätt. Du vet att jag tittar upp mot stjärnorna och tänker på dej varje gång, oberoende var vi är så är det samma stjärnor vi ser på. Det är min tröst när saknaden och sorgen rinner över mig. 

Vi tänder ett ljus för dig idag, lyssnar på någon av de sagorna som du läst in åt mig och jag minns och berättar om allt det fina. Du laddade mig med kärlek och kunskap som kommer räcka livet ut för mig.

Vilken gåva ändå <3 Tack Fammo!

SONY DSC

2 reaktioner till “Kära Fammo, idag är det din födelsedag!”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.