Ibland lyckas man

10 orsaker till att gallonkläder är skit

Igår var jag, Saga och Vidar till en lekpark st. Karins. Det var en riktigt lyckad parkträff med Sagas kompis, barnen fick leka och vi vuxna fick prata och dricka kaffe. Men denna lilla utfärd hade kunnat bli en dyr och lite jobbig historia om inte turen varit på vår sida vill säga.

Anton lyfte in Vidar i hans bilstol, när han skulle göra det satte han sin iPad på bilens tak. Nej vi vet man ska inte sätta saker på bilars tack eftersom det sällan slutar bra. Vidar spändes fast i stolen och vi åkte iväg mot parken. Nu kanske någon tänker att *hallå hallå iPaden på taket då?* men DEN detaljen hade både Anton och jag glömt bort snabbare än snabbt. När jag backade ut från gården funderade jag vad det var som smällde till? Men eftersom jag inte såg något tänkte jag inte mer på det.

Vi körde hela vägen till parken, parkerade bilen och lekte sedan i två timmar. Packade in barnen i bilen igen och körde hem. Hade totalt glömt bort både Antons iPad och det där konstiga ljudet jag hörde. Vi körde hem igen och parkerade bilen på vår gård igen. Vi gick in, fixade med kvällsmat och badade barnen.

När kidsen sov gick Anton ut för att packa ihop sina saker inför kommande vecka i Nyland. I det skedet skulle han packa sin iPad och började fundera vart han hade lämnat den. Han letade med hjälp av GPSen och kom mitt i allt ihåg vart han hade lagt iPaden när han lyfte in Vidar.

Nu tror ni kanske att jag ska berätta att iPaden hade fallit från biltaket och Anton hittade den hemma på gården bredvid bilen, håller med om att det hade varit en otrolig tur att iPaden klarat sig, men nej iPaden var inte där. Den var nämligen KVAR på biltaket. Den har alltså åkt där både till och från parken. Den har åkt där när jag körde på landsväg och på vår egna grusväg. Kan inte annat än konstatera att det var en otrolig tur att den inte fallit på vägen. Det konstiga ljudet jag hade hört var alltså iPaden som föll ner och ligga på taket och där låg den sen.

Vi behöver knappast lotta på ett tag nu. Känns som att vi använt vår tur på detta. Anton berömde min körstil, den måste väl ändå vara rätt mjuk med tanke på att iPaden hölls där.

Har någon av er kört iväg med någpt på biltaket? Det mest legendariska är väl plånboken eller en kaffemugg? Berätta gärna.

Nu kör vi igång en ny vecka igen då. Glad måndag till er!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.