Mamman var på gulej i helgen

886fd784-3193-497c-9ae3-7f2f6a0b613d

Ja det var inte igår jag var sminkad och påväg på egentid en fredagkväll. Ett gäng mammor skulle ut och äta och umgås tillsammans vid Villa Reuter. För första gången på lääääääääänge for jag iväg med skjuts och inte med egen bil. Det kändes nästan lite busig att tänka att jag ska ta mig hem med taxi på kvällen.

Vi fick otroligt god mat på Villa Reuter och jag hade trevligt hela kvällen. Vi pratade om allt möjligt, mycket barnrelaterat såklart men också annat. Det roliga i ett gäng med många mammor är ju att alla har barn i olika åldrar, vi var några som redan har barn i skolåldern medan andra just hade börjat skola in sina första på dagis. En salig blandning som på något sätt blev så rätt.

Vi åkte taxi till stadens pub och jag konstaterade igen att tiderna när jag behöver visa ID är förbi. Tydligen syns det nu att det inte var helt igår jag fyllde 18. Är ju i och för sig 11 år sedan nu också, så de ska väl få synas. Efter en stund där lyckades en av mammorna få skjuts hem och jag fick åka med dem. Så skönt, är inget stort fan av att åka taxi ensam egentligen.

Väl hemma igen kunde jag konstatera att jag nu börjar vara lite mer fri igen. Jag har så gott som samma möjligheter som Anton att hitta på program och göra roliga saker för min egna skull. Vidar hade somnat hur bra som helst även om kvällsamningen uteblev den kvällen. 1 år och 8 månader tog det att känna att det var totalt okej att gå ut med vänner och ta några glas. Redan vid 1 år och 5 månader var jag ju okej med en övernattning i stoockholm men då kändes det ännu lite osäkert med tanke på amningen. Nu hade jag inte ens en liten gnutta dåligt samvete. Att Anton är borta inne i veckorna spelar kanske in lite också.

Det var väldigt välbehövligt att vara iväg på gulej, hoppas det inte dröjer 1 år och 8 månader tills nästa gång.

2 reaktioner till “Mamman var på gulej i helgen”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.