Fredagslistan v.10

en vanliga jävla fredagslista

Fredag idag hur känns det?
Jodå riktigt skönt att det är fredag idag. Jag börjar äntligen känna mig helt frisk igen och hemmet är städat vilket höjer humöret massor. Anton är hemma igen vilket är skönt och Vidde och jag har redan varit på familjejumpa tillsammans idag. Vi fick komma hem till dukat bord, vilken lyx efter veckan som varit. 

_MG_4385

Hur har veckan varit?
Över alla förväntningar, hade ställt in mig på att det skulle vara mycket värre att vara helt ensam med barnen så många dagar på raken. Var nervös för att kunna natta alla barn ensam och i tid. Jag är stot över oss att vi fixade dessa dagar och det ger mig också en tro på mig själv inför nästa vecka. Skönt att se tillbaka på veckan och konstatera att den varit bra.

AEECCC6C-46FF-4FAC-849E-C85F78EE2F1E

Roligaste som hänt i veckan?
Det var roligt att gå på revy så det är nog det jag tänker på först. Ikväll ska jag ut och äta med andra mamas, gissar att det också kommer bli skoj!

IMG_4639

Onödigaste som hänt i veckan?
Ett bråk mellan mig och Anton, så gott som varje gång vi är ifrån varandra blir det bråk när vi ses igen. Alla är trötta och har för höga förväntningar vilket gör att vi dansar på ett minfält tillsammans. Förr eller senare exploderar jag och så är vi igång. Som tur går det att lösa saker och vi är ganska bra på att bli sams igen.

IMG_4641snön som kom en förmiddag och regnade bort samma kväll var också onödig 

Tråkigaste som hänt i veckan?
Att städa micron, finns det något tråkigare? Svar nej, men finns det något äckligare än en snuskig micro? Också svar NEJ. Och jag vet inte varför vår micro är så asig hela tiden? Kanske för att vissa glömmer använda kåpan? Kan inte ens skylla på Anton nu eftersom han inte varit hemma.

Det mest överraskande som hänt i veckan?
Att hemmet varit så städat? Vad händer liksom? Jag är helt klart en bättre hemmafru när mannen är borta. Måste nästa blogga om det fenomenet i ett eget inlägg.

_MG_4210

Något annat du vill tillägga?
Tacksam för alla er som läser min blogg, ni vet ju att det är NI som gör att det är så roligt att blogga. Vi fortsätter vara lika aktiva nästa vecka eller hur?!?

Person(er) du saknat den senaste veckan? Vi har ju saknat Anton såklart, men det känns ju lite givet och som ett lite tråkigt svar. Jag saknar en kompis som jag inte träffat på länge. Så tråkigt när man inte får till träffarna, men så är det ibland. Så länge ingen tar det personligt är inte pausen farlig. Vi ses när vi ses och då är det som att igen tid gått.

Bloggar du läst i veckan?
Cindy har uppdaterat bloggen vilket var skoj, härliga gravidbilder bjöd hon t.ex. på. Maria som bloggar på tidstjuven hade gjort en liten film på deras familjeutfärd till potatisland, varför krångla till det liksom? Blev sugen på att göra något liknande. Christina som bloggar på finaChristina, bloggade om sin amningsresa, inspirerad av Caroline som bloggade om sitt amningsavslut. Jag har också läst Gossip Girl, den finlandssvenska bloggkommentatorn, roligt att det varit lite mer av en some-bevakare denna vecka. Med lite smått och gått från både blogg och instagram. Det pratade också om någon form av feedback till finlandssvenska-poddar *svettigt*, ska bli spännande att se vad dom händer på den sidan ännu.

Något spännande på instagram kanske?
Kommer inte på något speciellt just nu, jag tycker om när t.ex. Rebecka gör stories där hon pratar med oss som följer henne, små glimtar ur vardagen. Kan inte lova att det varit någon story denna vecka men sådär överlag gillar jag hennes flöde. Både det privata och hennes företagsprofil.

Eller YouTube?

Har kollat igenom denna video för att få lite tips och trix gällande videoredigering och hur man ska göra videor som folk också vill se på. Känner att jag skulle vilja följa lite nya konton på YouTube, har ni några bra tips på lager så berätta gärna!

Vilka poddar har du lyssnat på i veckan?

Mina vanliga favoriter, Skäringer&Mannheimer, Mammasanningar, Styrkebyrån, Magnus&Peppe, Ted&Kaj. Dåligt stämning hade ett intressant avsnitt om adoption, väckte helt nya tankar och synsätt för mig, det kan jag rekommendera och annars också är det en podd jag gillar! Momsplaining är också en favorit som man inte får missa, Framgångspodden hade bra avsnitt och träningspodden levererade som vanligt. Vilka är era favoritpoddar? Är ni intresserade av vilka alla poddar jag lyssnar på under en vecka?

Blir det tacos eller pizza ikväll?
Ikväll blir det mat tillsammans med en massa andra mamas. Så taggad!

Fredagsmys då, hur blir det med det?
Är inte hemma ikväll, men visst lär det väl ska bli mysigt att umgås med andra mamas också. Godiset handlade jag (och smakade på) redan igår. Det väntar så snällt där i skåpet tills jag kommer hem. Eller tills mellon på lördag?

IMG_0955

Vad har du för planer i helgen? Vi ska spela in de första avsnitten av MammasKaffepaus vilket ska bli skoj. Jag ska försöka hinna skruva in några korgar i våra pax-garderober i sovrummet och försöka förbereda inför kommande vecka. Barnen har en del hobbyn och om vädret är fint ska jag försöka komma mig iväg på någon promenix också. Nästa vecka hoppas jag att jag är så pass frisk att jag kunde börja träna styrka igen. Men vi får se, jag vill känna mig 100% innan jag börjar med det, annars blir jag bara sjuk genast igen.

_MG_4351

Vad ser du mest framemot i helgen?
Att ha Anton hemma, att inte behöva göra allt själv och att ha sällskap på kvällarna när barnen sover. Sovmorgon är också något jag väntar efter, att få stiga upp när barnen redan ätit frulle *goals*.

Något roligt på G nästa vecka?
Inga större planer för kommande vecka. Saga har tävlingar i rytmisk gymnastik så det ska bli spännande att se hur det går till.  Ska försöka få till mycket tid utomhus och tillsammans med vänner. Fylla de dagar som Anton är borta med program så att vi inte blir hemma och irriterar varandra.

En sista grej, utmana en eller flera bloggare att fylla i listan!
Hade varit intressant att höra hur veckan varit förFinaChristina & Tidstjuven

Trevlig fredag till er alla! Nu ska jag hoppa i duschen och sminka mig för första gången på L Ä N G E. Dags för denna mama att pumpsa upp sig lite, det är inte varje dag man slipper iväg på gulej. Okej detta blir för töntigt nu, vi hörs igen imorgon!

2 reaktioner till “Fredagslistan v.10”

  1. Tack! Satt just och funderade vad jag ska ta och blogga om idag, perfekt med en lista då! Jag lyssnar mycket på Ofiltrerat nu samt Holy Crap Podcast. På Youtube tittar jag helst på familjen Westin, Mimi Höglin eller Torsgårdens. Ja Nevnarien gör mysiga videor också. Själv tänkte jag försöka med små vardagsvideor på IGTV, laddade just upp min första, spännande!

    1. perfekt och tack för tipsen! Roligt att du ville fylla i listan också, alltid skoj att läsa vad andra gjort under veckan som gått 😉 låter spännande med IGTV ska hålla ögonen öppna 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: