Ska vi tagga ner eller bunkra upp?

Nya fall av coronasmittade i Finland och jag vet inte om det är mer skrämmande med eventuell pandemi eller den hysteri som råder bland många just nu. Folk som bunkrar upp med pasta och mjölkpulver och wc-papper inför ett eventuellt Corona-utbrott med påföljande karantän. Jag sitter här och undrar om jag missat något nu? Är jag ignorant som inte bunkrar? Kommer vi vara den enda familjen som inte har mat vid en eventuell karantänsperiod? Som alltid när jag funderar över något vänder jag mig till min instastory och frågade mina följare om de bunkrat upp (svar nej till 95% typ) och om de är oroliga för Corona (svar nej till 95% typ där också).

IMG_4582

Jag kan inte påstå att jag just nu känner mig nämnvärt oroad av Corona-viruset. Jag förstår att det finns människor som är i riskgrupper som känner sig oroade men vi andra, vi som inte annars är oroliga för varken influensa, rs-virus, noro eller dylikt vi behöver kanske inte flippa nu heller?

Nu vet och kan ju varken jag eller de människor som följer mig på Instagram (no ofence) speciellt mycket om coronaviruset. Inte heller kan vi se in i framtiden och med säkerhet säga att det är onödigt att drabbas av panik just nu, jävla sugit om vi har fel såklart och inte hinner köpa någon mat. Jobbigt läge sen när vi ska iväg till butiken och bunkra och så kommer du till hyllan med Cola Zero och den är TOM. Tänk att överleva några veckor på pepsi max, ja cola kunde man kanske bunkra ändå? Skämt och sido, vi har inte bunkrat något extra, har veckohandlat precis som vanligt. Hur tänker ni?

IMG_4584

Börjar du känna dig orolig? Börjar du fundera på om du borde börja förbereda dig på olika sätt? Då kan jag ändå lugna dig lite. Just nu är inte alls alla oroliga, de flesta är till och med lugna och lever sitt liv precis som vanligt. Alla håller inte på och förbereder sig för att sitta i karantän två veckor, ytterst få människor har bunkrat mer än det ”normala”, alltså att man kanske har ett öppnat paket pasta och ett oöppnat i skåpet. 

Så just nu ska vi ta och tagga ner och inte gå med i hysterin. Vi ska lita på att myndigheterna nog kommer meddela om det finns orsak till oro. Det som vi ska vara noggranna med (som alltid när det går magsjukor och influensor) är att man själv och barnen tvättar händerna ordentligt. Lär barnen att sjunga blinka lilla stjärna under tiden de tvålar händerna, då gnuggar de tillräckligt länge och glöm inte tummen! Jag försöker se till att barnen tvättar händerna extra noga innan vi äter och när vi kommer hem från olika platser och såklart efter toabesöket. Vi hoppas på att det ska hjälpa och att jag inte om någon vecka skriver uppdateringar om hur vi bakar barkbröd. 

IMG_4588

 

9 reaktioner till “Ska vi tagga ner eller bunkra upp?”

 1. Jag är inte ett dugg orolig för coronaviruset, även om det lär finnas smittade i Vasa nu också. Pratade faktiskt med sambon om att vi borde fixa ett litet förråd av torrvaror och grejs, men det var för någon vecka sen när det stormade så där ihärdigt. Jag är mera inställd på att ha ett förråd av förnödenheter ifall det blir elavbrott under en längre tid än vad jag är orolig för karantän p.g.a coronavirus.

  1. ja så tänker jag också, vi har nog alltid lite extra hemma men så bor vi inte heller nära butiken 🙂 men vi har inte mer hemma nu än annars. Tänker nog med som du, att ha lite extra hemma om stormar t.ex. ställer till det och stänger vägar osv.

 2. Jag är inte jätteoroad så eg, men det finns ju i tankarna att det ökar ju överallt, men man måste ju också tänka realisitiskt, alla som är smittade i Sverige har ju fått smittan ef ha rest, så jag blir mer förbannad vad skaman ut och resa i de länderna nu för, ja det är väl slumpen antar man, Nej har inte bunkrat

  1. Vi har också rest under tiden som corona härjade, helt enkelt för att vi hade bokat resan långt innan det bröt ut. håller med om att det antagligen mest är slumpen som avgör. Skönt att andra också håller sig lugna ännu 🙂

 3. Rädd är jag inte, men tänkte faktiskt tanken igår, på att man kanske borde bunkra upp med torra förnödenheter, och konserver o ev fylla på frysen…. Man vet ju aldrig…

  1. kan ju vara skönt att ha ett litet lager hemma oberoende, men kommunen är ju skyldig att hämta mat till en om man blir satt i karantän så helt utan mat lär vi inte bli 🙂

 4. Om det nu skulle gå så illa kan man kanske be någon handla åt sig och lämna på trappan, tror nog inte så värst många börjar bunkra upp här i vår glesbygd i alla fall. Förstår bra dom som på riktigt är rädda, min sons kompis mamma behandlas för cancer som bäst och hon är jätterädd (får man ju förstå). Det skulle ju vara hemskt om man får veta man blivit smittad och just före varit och hälsat på någon som på riktigt är i riskgruppen! Men annar tar vi nog det coolt, får bara följa med hur det utvecklas!

  1. ja visst utsatta riskgrupper förstår man att är rädda, de som också är rädda för magsjuka och andra sorters influensa. Ja visst skulle det vara hemskt om det visar sig att man själv fört smittan vidare men samtidigt gäller väl samma regler som vanligt. Är man sjuk ska man hållas hemma. Ja vi tar det coolt och följer med läget.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.