Klara, färdiga, ensamma!

8C9AECAE-7A5B-43DA-8146-1A0D833B926B

Funderade igår på mininstagram om man kan ha en tavla med detta budskap på, i ett hem där barnen redan kan läsa? Jag tror man kan, det var bara svärfar som skrev att man inte kan. Detta är ändå ett av mina favoritcitat och det är också detta som ska vara mitt motto de kommande veckorna (månaderna?!?) när jag är ensam med barnen inne i veckorna. Ja, jag vet att många är det alltid t.ex. ensamstående, vet också att många har en partner som jobbar på sjön och därmed är mycket ensamma med barnen och jag vet att det kunde vara värre. Det är på inga vis synd om mig! Men jag är inte van att vara ensam med barnen alla dagar, alla kvällar. Jag är liksom inte van att fixa allt från morgonmålet till nattningen utan att ens, för någon timme eller så, ha en annan vuxen människa här hemma. Detta är inte den vardag som vi byggt upp tillsammans.

Alltså ja, Anton jobbar ju nog mycket annars också och är inte alltid hemma och jag är van att göra en stor del själv, men hela ansvaret känns både tungt och lite skrämmande. Jag har haft en möte med de två stora barnen, bett dem hjälpa mig nu så att vi tillsammans ska ha det så bra som möjligt. Vi vet alla hur jag blir när jag blir stressad, så vi kom överens om att vi alla ska försöka vara ute i god tid och de lovade att försöka vara snabba de gånger jag ber dem (första gången och inte efter 10 minuters tjat). Vi ska se det blir nog bra bara vi kommer in i det.

Men ja en stor KUK är en klen tröst i ett fattigt hem, ja så är det ju. Pengar måste man ha för att kunna leva och det är ju väldigt bra att Anton har jobb. Ett jobb som dessutom ger mig möjligheten att var vårdledig, det hämtar verkligen inga stora pengar det. Jag klagar inte men läget är inte optimalt. Det känns i alla fall inte optimalt. Men som sagt, det löser sig säkert och om/när det blir riktigt jobbigt får jag försöka påminna mig själv om att detta endast är tillfälligt. Livet är hårt ibland, haha och det får mig att tänka på ett annat facoritcitat.

Ingen KUK är lika hård som livet.

Glad måndag på er bara! Nu kickar vi igång denna vecka.

8 reaktioner till “Klara, färdiga, ensamma!”

  1. Det fungerar förvånansvärt bra när man väl kommit igång o är inställd på att man har allt ansvar själv! 🙂 man hittar egna rutiner med barnen när man int behöver ta hänsyn till en annan vuxens tider o åsikter. Dessutom är de ganska skönt när de är en mindre att städa upp efter 😉

    1. Haha, så sant! Jag har det mycket städigare och finare hemma då jag inte måste plocka upp efter gubben också för då orkar jag plocka upp efter mig själv 🙈

      1. haha ja tänkte på samma sak idag, varför är det så? Varför orkar man liksom städa mer för sig själv? Lite roligt är det 🙂

  2. Skickar en stor kämpakram från Österbotten! Det är lite tungt ibland, speciellt de dagar när någon kräver extra mycket famntid och man själv kanske inte är den piggaste personen. Men allt går, utom små barn som ska bäras! Ha en fin vecka!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.