Tillbakablick på februari 2020

Idag är det första mars, det har SNÖAT idag vilket är mer än det gjorde i februari men såklart började det regna igen och nu är alla snö borta. Nåja vintervädret är väl inte det som jag kommer minnas när jag tänker tillbaka på februari 2020. Tänkte att jag ikväll skulle sammanfatta månaden lite. Den första februari var dagen vi kom hem från vår resa till Kap Verde, så vi startade månaden både bruna och utvilade. Eller okej vi var helt otrolig påverkade av tidsskillnaden till Kap Verde och en hemresa där ingen sov alls på nästan ett helt dygn. Så utvilade var kanske att ta i, men vi landade i alla fall hemma igen och försöka komma in i vardag och rutiner.

IMG_4321

Vi anmälde Saga till förskolan denna månad och gick på en massa kalas under ett och samma veckoslut. Vi har umgåtts med vänner i parken, på parkeringsplatser utanför barnens hobbyn och vid sidan av fotbollsplanen men annars har vi inte hunnit vara så sociala som vi gärna skulle vara, de senaste två veckorna förstörde ju en stor del av februari också.

Förutom sportlovet så har nog februari varit väldigt mycket vardag och rutiner. Barnens hobbyn har tagit upp en stor del av kvällarna och helgerna, vi har umgåtts med varandra rätt mycket och Anton har jobbat massor med att röja efter alla 1000 (okej 2) stormar som härjat här. Vi har hunnit två gånger till simhallen vilket inte är helt illa pinkat för att vara vi. * guldstjärna till oss *

IMG_4355

Vi borstade också ut Sagas flätor, det var inget litet projekt kan jag meddela och ännu doftar hennes hår av oljan som användes i flätorna. Efter första ordentliga tvätten var ändå håret som vanlig tiden, skönt att få bort sanden från hårbottnet ordentligt också. Volymen hon hade i håret var inte av denna värld när alla flätorna var öppnade och urborstade, men som sagt efter tvätt och balsam var det som vanligt igen.

IMG_4392

Vi firade vändag och gjorde till och med en vändagsvlogg när jag och barnen bakade både morotskaka och moccarutor tillsammans. På min youtubekanal hittar ni vloggen.

IMG_4401

Största händelsen var nog ändå att självaste Mia Skäringer repostade min film från THE FINAL FUCK. Antagligen min peak på some, fler visningar än så kommer knappats något som jag lagt ut få. Det var ändå coolt, liksom en del i hennes flöde.

8A8DDD5D-864D-4CB4-A383-B33645909D1FIMG_4488

Vidar och jag har som sagt varit flitiga besökare i parken, när nu vädret varit som det varit så är parken nästan det enda man kan göra utomhus. Där finns i alla fall roliga leksaker och oftast sällskap för mamman.

_MG_4107

De två sista veckorna av februari var VABRUARI delux, någon har varit sjuk och min jäkla hosta har inte helt gett med sig ännu heller. Det har luktat lök hemma hos oss den senaste veckan och jag har hostat så jag trott att lungorna ska lossna. Så otroligt frustrerande att vara sjuk när man inte ens kan vara sjuk. Liksom jag kan inte sjukskriva mig från mitt jobb, flunsig och trött eller inte så ska jag ändå ta hand om Vidar. Ens en dag på soffan framför netflix hade varit skönt, men nej så fungerar det ju tyvärr inte för en vårdledig mamma.

_mg_3938

Jag firade min födelsedag, jag hade födelsedagskaffe och vi var på teater på tumis. Teatern skrev jag väl aldrig något mera om heller, det var alltså på svenska teatern i Helsingfors en pjäs som heter ” the play that goes wrong ” HÄR kan du boka biljetter om du vill se den. GÖR DET! (obs inte sponsrad eller så I wish)

mammaskaffepausprofilbild2

Jag och Karin bestämde oss för att på alvar börja planera för en andra säsong av Mammas Kaffepaus. Så otroligt taggad för att ha ett eget projekt. Känns verkligen som att jag saknar att ha något som är bara mitt, bloggen finns ju också såklart men podden kräver ändå lite mer planering och strukturering än bloggen. OCH i podden så får jag ju umgås med Karin. NICE NICE NICE!

Imorgon på morgonen vinkar vi hejdå till Anton som åker iväg till Nyland på jobb. Imorgon börjar alltså första av mååååååånga veckor som jag ska ro i land vardagen själv. Det ska väl gå, det måste ju det, men lite nervös är jag nog. Tror vi lämnar det där eftersom detta skulle handla om februari. Mars bjuder alltså på en del utmaningar, vi stänger väl ögonen och hoppas på karusellen imorgon igen. Vardag ensam med 3 barn HÄR KOMMER JAG!

_MG_4094

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.