Inget ont som inte för något gott med sig

Ja ni som läste förra inlägget, fredagslistan, vet redan vad min lilla kamera var med om. Min lumix kompaktkamera råkade falla i golvet när Saga ”vloggade”. Hon ÄLSKAR verkligen att filma och fota sig själv och andra, hon filmar när hon dansar och tränar gymnastik och sedan sitter hon länge och ser på filmerna. ”Mamma titta, titta vad jag KAN!” Hon är så stolt och det är lite gulligt att se henne hålla på, hon följer ju min syster på YouTube och apar efter henne precis. ”om ni tycker om den här videon får ni gärna ge den en tumme upp och glöm inte att prenumerera på kanalen”. Okej sidospår, men ja kameran trillade i golvet och tyvärr gick objektivet sönder. Det går nog inte att fixa utan jag gissar att lösningen är ett nytt objektiv. Det går nämligen att byta objektiv på denna lilla kompaktkamera. Tur det i alla fall.

_MG_4128

Ja men ni ser ju, sned lins och spricka i objektivet. Ingen vacker syn. MEN inget ont som inte för något gott med sig. Jag har länge spanat på en ny pocketkamera, vet inte helt varför jag valde en ”icke Canon” kamera sist? Nåja men i alla fall, har spanat och faktiskt också medveten sparat pengar till det och idag blev det liksom ett sign att NU är det dags. Den gamla kameran fungerar ju såklart inte alls och jag vill ändå kunna vlogga vilket inte är så praktiskt att göra med systemkameran. Ja ja bla bla bla, jag köpte i alla fall en ny liten kompaktkamera idag. Säg hello till min nya kamera, en Canon PowerShot G7 X Mark III. 

_MG_4145

Efter att vi hade fört Saga till dagis styrde vi mot Verkkokauppa i Raisio, där fanns kameran på hyllan vilket gjorde att jag fick med mig kameran hem genast. Ni som känner mig vet att har jag bestämt mig för något vill jag ha det genast, helst igår. Tålamod är inte min starkaste egenskap.

Nu ska jag lära känna denna kamera, lära mig använda den och förhoppningsvis vara lika nöjd som jag var när jag fick ut från verkkokauppa. Försenade grattis på födelsedagen till mig själv, från mig själv. 

Och vad händer nu med den gamla kameran då? Jag tänkte att vi köper att nytt objektiv till den och sedan får Saga den till födelsedagspresent. En rigitt kamera som tar fina bilder, nu har hon övat med sin billiga kamera ett år. Förhoppningsvis lärde hon sig att man måste vara försiktig, att saker går sönder om dom faller i golvet. Sen igen hade det lika bra kunnat vara jag som söndrade, olyckor händer.

2 reaktioner till “Inget ont som inte för något gott med sig”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.