Fredagslistan februari 2020

Idag tänkte jag att vi startar dagen men en gammal hederlig LISTA, det var ett bra tag sedan jag gjorde en lista själv. Tycker det kan vara riktig troligt att fylla en lista på bloggen ibland och ganska intressant att läsa också. Om du också vill fylla i listan är det bara att kopiera, klistra in i din blogg och länka till mig.

en vanliga jävla fredagslista

Fredag idag hur är känns det?
Det känns SÅ skönt, är oftast taggad på fredag och det känner jag idag också. Egentligen är det ju lite märkligt att fredagar är speciella för mig. Men något speciellt är det med att vardagen är slut för denna vecka. Och även om vardagen inte ändar för mig så betyder ju helg ändå att de stora barnen är lediga. Oftast är ju Anton också mer ledig än på vardagarna. Hela familjen har nog oftast fredagskänsla på fredagarna.

Hur har veckan varit?
Inte min bästa vecka faktiskt, har varit flunssig hela veckan, haft PMS i början och fick sedan mens med tillhörande mensvärk-från-helvete. Det har varit en tung vecka med för lite sömn, för mycket hosta och snor och helt klart för lite program om dagarna.

Roligaste som hänt i veckan?
Det roligaste denna vecka är helt klart att det gått bra för bloggen, jag har haft flyt och inspiration och också tid att blogga. Roligt att få massa kommentarer på bloggen också, hoppas det fortsätter i samma stil.

Onödigaste som hänt i veckan?
Alla tjafs som kommer för att jag är trött och irriterad på min flunsa. I början av veckan försökte jag liksom pressa i samma takt som vanligt, vi var till parken och leka och försökte hålla oss aktiva med Vidar. Men sen fick jag se mig besegrad och mot slutet av veckan har vi bara tagit det lugnt. Babblarna har snurrat på TV och jag har låtit mig själv vila. Så en annan onödigt sak har helt klart varit att jag försökt pressa mig själv. EDIT: okej mest onödiga hände just, Saga har lekt och vloggat lite med min lilla kamera PANG och nu är den sönder. FAN också, förstår ju att det var ett misstag men dit for det objektivet. 

_MG_4128

Tråkigaste som hänt i veckan?
Alla sömnlösa nätter har minsann varit tråkiga, att vara så trött att ögonen inte hålls uppe men ändå inte kunna sova. Det är tortyr. Annat tråkigt är såklart att vi fått avboka inplanerade program för att jag varit sjuk.

Det mest överraskande som hänt i veckan?
Det måste nog ändå vara att vi tog beslutet att göra en säsong till av podden Mammas Kaffepaus, Och den positiva reaktionen som et beslutet fått av alla lyssnare.

Något annat du vill tillägga?
Sjukt ändå att det blir mars på söndag. Efter mars hinner man ju knappt blinka och så är det sommarlov. Och sen är det bara ett år kvar av min vårdledighet osv.. NEJ STOP ska inte stressa över det idag!

_MG_4130

Person(er) du saknat den senaste veckan?
Mina släktingar i Österbotten, min faster och mina kusiner, mina systrar ja alla där.

Bloggar du läst i veckan?
Min guilty pleasure såklart Gossip Girl, flera gånger i veckan. Gått in och kollat om Carro uppdaterat något från bebisbubblan några gånger. Karolinaskaos har jag kikat in hos, lika så hos BFF-Ellen. Sandras blogg uppdaterades till min stora glädje så där har jag också kikat runt och läst lite. Jag har också jobbat en del med bloggen och läst en massa bra om SEO inne hos Jennifer, se det som ett tips om du också är intresserad av digital marknadsföring och knep och knåp för att förbättra trafiken till din blogg.

Något spännande på instagram kanske?
Vet inte om det hänt något speciellt på instagram denna vecka, inget so jag kan komma på sådär nu på beställning i alla fall. Många åker slalom vilket gör mig avis, jag hade planerat att detta skulle bli vintern när barnen får testa på slalom för första gången. Snömängden och temperaturen i Södrafinland ville helt klart annat.

Eller YouTube?
PÅ YouTube har jag sett min systers video om vad dom hade packat med till Adrian på resan. En rolig videoide och smart att göra det efter att man varit på själva resan, då vet man ju liksom vad som var bra och behövdes och vad som hade kunnat stanna hemma. Måste också säga att jag är imponerad av alla vikta kläder, smutsiga kläder alltså. I mycket är vi lika men ja kan lova att min väska var allt annat än i ordning när vi kom hem.

Vilka poddar har du lyssnat på i veckan?
Har inte lyssnat SÅ mycket på podd denna vecka i och med att jag inte alls varit ute och gå t.ex. Brukar spara mina favoriter till promenaderna i vanliga fall men nu har jag nog lyssnat på dem när jag lagat mat eller vikt kläder. Skäringer och Mannheimer är min absoluta favorit, men har också lyssnat på Mammasanningar, Momsplaining, Magnus och Peppe, Ted och Kaj, Dålig stämning och styrkebyrån. Jodå så att nog har jag ju lyssnat en del inser jag nu. Haha men i vanliga fall brukar det finnas ännu fler i listan. Idag kommer jag nog ännu lyssna på träningspodden och Alex och Sigge, kanske fredagspodden?

Blir det tacos eller pizza ikväll?
Jag hoppas att det blir tacos ikväll, pizza åt vi förra fredagen. Beror lite på vad Anton orkar laga. Om det är jag som ska stå för middagen lär det bli fryspizza idag.

Fredagsmys då, hur blir det med det?
Ingen fredag utan fredagsmys, drömmen hade varit riktigt gott lösgodis men tyvärr hittar man inte det i Pargas. Vi kanske ska hämta Anton från Åbo-hållet idag så KAAAAAAANSKE vi åker via en bättre butik? Tycker ju jag är värd riktigt gott godis efter denna hostiga vecka. Lite cola-zero på det och en film så är jag nöjd.

_MG_4139

Vad har du för planer i helgen?
Både Adam och Saga tränar gymnastik och i helgen är det klubbmästerskap, de ska få visa vad de lärt sig och sedan lär alla gymnaster få en medalj. Båda är väldigt taggade och jag också, älskar att de när barnen gör något som de tycker om att göra. Annars ska vi väl försöka förbereda oss för fösta veckan med Anton på jobb. Laga lite mat till frysen så att jag nu inte bränner ut mig redan fösta veckan. Städa och försöka vara ute så mycket som möjligt. Kurera det sista av flunsan så att jag är fit for fight när måndagen kommer.

Vad ser du mest framemot i helgen?
Sovmorgon och att se barnen uppträda, om det blir gott karra ikväll så ser jag nog framemot att äta det också.

Något roligt på G nästa vecka?
Inget som jag vet om ännu, eller i alla fall inget som jag kommer ihåg utan att kolla kalendern. Jo visst jag ska på revy på tisdag, de ska bli skoj!

En sista grej, utmana en eller flera bloggare att fylla i listan!
Jag utmanar Karolinaskaos , Danielas dagbok, BFF-Ellen, Caroline, Gossip Girl, Julia & Sandras blogg.

En kommentar till “Fredagslistan februari 2020”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.