Jag saknar att podda, saknar ni Mammas Kaffepaus?

mammaskaffepaus podd

Tänk att det snart är ett år sedan mammas kaffepaus tog just en paus. Jag trodde nog inte då att pausen skulle bli så lång, vi hade stora planer och ambitioner för att fortsätta utveckla podden men livet kom emellan just då. Poddandet sattes på hyllan på obestämd tid. Det var ett tråkigt men absolut nödvändigt beslut, också idag känner jag att det var det rätta att göra då. Podden Mammas kaffepaus görs av mig och Karin, hon är en av mina allra bästa vänner. Tillsammans har vi get ut över 20 avsnitt, vi har skrattat och vi har gråtit när inspelningar gått åt skogen. Poddandet var och ÄR vår grej, men förra våren var helt enkelt inte vår tid. Men kanske den tiden kommer nu istället?
När vi tog en paus avslutade vi med att säga, det är inte hejdå, vi ses (hörs) nog igen!

Ibland, faktiskt senast igår, får vi ännu meddelanden från någon som hittat podden och gillar den. Varje gång pirrar det till i magen, jag blir verkligen glad när någon tar sig tiden att höra av sig. Och även om podden nu varit på paus så finns ju alla våra avsnitt kvar och hittas t.ex. HÄR eller i din poddcastapp och såklart på Spotify. Vill du hitta alla blogginlägg som handlar om MammasKaffepaus hittar du dem under kategorin PODD

Det som drog ner på ivern förra gången var, tråkigt nog, tisdbristen och att poddandet blev en press. Vi kände också att vi inte riktigt nådde ut. Jag hade nog trott att poddandet skulle vara mer likt bloggandet än vad det egentligen var. Vi satte ner massor av tid på podden och kände sedan att vi inte riktigt fick någon respons. Responsen kom sen, när vi meddelade att vi tar en paus. Jag tror inte människor, som inte själva drivit en podd, kan förstår hur mycket jobb det ligger bakom varje avsnitt. Vi hade ingen aning om det i alla fall innan vi testade. Jag tror inte heller att folk förstår att varje like, varje kommentar och varje delning gör skillnad. Att gilla en bild på Instagram tar kanske 1 sekund, men det hjälper podden att få mer synlighet och det visar också att man uppskattar podden. Jag är själv slarvig med att aktivt gilla det jag egentligen gillar, jobbar hela tiden på att bli bättre.

En längre tid nu har jag lekt med tanken, tänk om vi skulle starta upp en andra säsong av MammasKaffepaus. Det bästa och framförallt viktigaste är ju att Karin är lite småsugen hon också. En uppdaterad version av podden. Inget är bestämt ännu och många saker ska klaffa för att 2 trebarnsmammor ska hitta tiden för en poddsäsong till. Men OJ så skoj det skulle vara.

mammaskaffepaus fbheader3

Jag skulle så gärna höra vad ni tycker om tanken? Vill ni lyssna? Vill ni vara våra trogna följare som peppar, gillar och delar våra avsnitt? Vad vill ni att vi ska prata om? Dela med er av era tankar, det skulle vara väldigt värdefullt för oss.

För att ni inte ska missa när något börjar hända i våra sociala kanaler gäller det såklart att ni följer oss. Vi vill ju se som det fortfarande finns intresse för vår podd, kartlägga vilka som kommer lyssna och så vidare.

Ni hittar oss på Instagram
@mammaskaffepaus

mammaskaffepauspåinsta

Podden har också en egen facebooksida @mammaskaffepaus

Skärmavbild 2020-02-27 kl. 20.50.18

Och på soundcloud hittar ni som sagt alla våra avsnitt, här är avsnitt nummer 1. Om du inte lyssnat förr hinner du ju bra lyssna ikapp. Och om du lyssnat för länge sedan kan du ju lyssna en gång till. 

5 reaktioner till “Jag saknar att podda, saknar ni Mammas Kaffepaus?”

  1. Jätte kul! Hör inte på poddar hemma utan de hör till mitt ute-o-gå-lugna-stund, så nu får jag mera iver på att va ute o röra på mig då jag knappt kan vänta på att få lyssna😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.