Min finlandssvenska guilty pleasure just nu

guilty pleasure

För ett tag sedan såg jag ett en bloggare hade länkat mitt inlägg om amning, blev såklart nyfiken och klickade in på bloggen. Det visade sig vara en finlandssvensk skvallerblogg, som numera titulerar sig som den finlandssvenska bloggkommentatorn. En anonym bloggare, gossip girl, som bevakar och kommenterar finlandssvenska bloggar. Lite kittlande är det allt, samtidigt som det triggar mig lite de gånger jag inte håller med. Är också lite smickrad över att min blogg nämns där med jämna mellanrum. Här hittar du det första inlägget, det om amningen. Jag fick en del meddelanden kring det inlägget, att jag inte skulle ta åt mig ( tack till er som tänkte på mig och hörde av er <3 ) och helt ärligt så gjorde jag inte det heller. Jag är så säker i min amning och publicerandet av bilder när jag ammar mitt barn, så att någon annan ifrågasätter det (bilderna då alltså) når inte mig. Istället ryckte jag på axlarna och skrattade lite. Om Vidars största trauma från barndomen är att det finns bilder på när han äter, ja då vill jag påstå att jag som mamma ändå lyckats rätt bra.

När jag fått upp ögonen på bloggkommentatorn så kunde jag inte sluta, så med jämna mellanrum kikar jag in och ser om det finns något nytt intressant att läsa. Jag är lite tudelad måste jag erkänna, det faktum att bloggen är anonym är ju lite skrämmande men samtidigt är det som sagt intressant läsning. Intressant att få upp ögonen för sådant som jag själv inte tänkt på, och se hur olika man kan se på saker.

Mitt inlägg om att njuta på semestern i mina nya kläder fick också uppmärksamhet av bloggkommentatorn, det inlägget hittar du här du duger lika bra som tjock. Också inlägget om den nya Snorkfrökenmuggen lyftes, du hittar det inlägget här, där delade vi inte helt samma uppfattning.

Min blogg fick också vara med när bloggkommentatorn listade bloggar hen gillar. Här kan du läsa hela det inlägget.

Skärmavbild 2020-02-26 kl. 12.37.35
screenshot från bloggkommentatorn.fi

Det har också varit aktuellt med en inofficiell finlandssvensk bloggtopp, man har fått rösta på de finlandssvenska bloggar som man gillar och visst känns det ju roligt och peppande att min blogg landade på en fin sjätte platsTack till er fina som röstade på mig, är så glad att ni kikar in här och läser, kommenterar och stöttar. 

Skärmavbild 2020-02-26 kl. 12.41.41

Skärmavbild 2020-02-26 kl. 12.41.33screenshot från bloggkommentatorn.fi

Och visst blir jag ju glad av beröm, det är roligt att blogga när inläggen också får reaktioner, så länge det hålls på en rimlig nivå. Jag kan ju gilla att bli sådär lite irriterad, samtidigt som jag ju kan välja att sluta läsa om jag inte mår bra av läsningen. Det händer något i den finlandssvenska bloggbubblan och det ökar i alla fall min motivation att blogga.

Jag vill inte helt erkänna att jag skulle kunna vara så nyfiken som jag sen ändå helt tydligt är, det är väl därför som GossipGirl är spännande och den finlandssvenska bloggkommentatorn ändå besöks rätt ofta av mig. Helt klart min guilty pleasure. Har hittat till, för mig helt nya, bloggar den vägen vilket är kul. Har ni hittat bloggen redan? Vad tycker ni? Är ni också nyfikna på andra finlandssvenska bloggare eller är det bara jag som är nyfiken?

4 reaktioner till “Min finlandssvenska guilty pleasure just nu”

  1. Kul idé, men synd att Gossip girl verkar vara lite tam och försiktig i sina uttalanden. Inga provokationer eller kraftiga ställningstaganden, vilket behövs för att en sådan blogg ska fånga mitt intresse.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.