Bokat första tiden till psykiater

Skärmavbild 2020-02-26 kl. 10.46.20

Måste säga att jag ÄLSKAR att man kan boka tider till läkare via nätet! Ångesten över att behöva ringa försvann när jag insåg att det ju inte ens behövdes utan att det gick att i lugn och ro boka in sin tid via nätet. Jag har ingen aning om till vem av de olika rekommenderade psykiatrerna jag skulle boka tiden så jag tog den som kunde svenska och hade tider innan midsommar. Det blev en manlig psykiater nu även om jag hade önskat en kvinnlig. Som svenskspråkig har man inte samma valmöjlighet, känner ändå att jag behöver få göra detta på mitt egna modersmål. Känns de sen inte bra får jag väl byta och ta en av de andra alternativen.

På ett sätt är det ju skönt att tiden är bokad, det ”måstet” är avklarat nu, men själva besöket stressar nog också. Även om det är flera veckor dit ännu så känner jag redan nu en liten ångest över det. MEN JAG SKA GÖRA DETTA NU! Allt kan inte alltid vara lätt och roligt, jag mår ju inte bra så som det är nu och då är det ändå värt att utsätta sig för ångest för att förhoppningsvis i något skede kunna börja hantera ångesten på ett bättre sätt.

Om någon av er som läser varit i samma situation som jag är, kanske varit med om en utredning kring eventuell diagnos eller annars varit hos en psykiater så får ni gärna dela med er. 

Känns ju lite onödigt att jag skjutit upp detta i flera veckor för att jag inte ville ringa, när jag inte ens behövde ringa. Men det är också the story of my life. När jag får ångest över något så göra jag det inte, jag förtränger det helt och tar inte ens reda på all fakta. Det är ju inte som att det ger mig mindre ångest på något vis, men sen igen är inge ångest speciellt logiskt heller. Nåja tiden är bokad nu, *ger mig själv en guldstjärna*

En kommentar till “Bokat första tiden till psykiater”

  1. Jag har just varit hos en psykiater för att utreda stödåtgärder (terapi/medicinering, vilken typ av terapi) och delar gärna med mig av mina erfarenheter om du vill. Helst kanske inte öppet här på bloggen, kan jag kontakta dig via något annat? 🙂 Modigt att ta steget, vet själv att det är svårt, trots att man vet att det är just det som behöver göras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.