Varför testade vi inte detta tidigare?

För ett tag sedan berättade jag om planen att sluta nattamma, det blev valomerkki i mjölkbaren.. Förutom en natt, när Vidar somnade innan kvällsamningen och inte hade ammat på över 24h och vaknade kl 4 på morgonen, så har han inte ammat på natten alls. Anton tar Vidde på natten och lyckas natta om honom med bravur.  Nu sover han dessutom ofta utan att ens vakna alls om nätterna. Otroligt skönt, att få sova hela nätter är något man inte uppskattar före man inte gjort det på läääääänge. Också skönt att nätterna funderar nu med tanke på att jag kommer vara ensam med barnen under veckorna nu några veckor framöver. Hoppas också att Vidar somnar om lika lätt även om det sen är jag och inte Anton som kommer in i hans rum på natten. 

Varför gjorde vi inte detta tidigare? Det var ju inte alls så svårt som jag hade trott. Eller så var han helt enkelt redo nu och därför gick det smidigt. I samma veva som vi plockade bort nattamningen så tog vi också bort morgonamningen, så på bara några veckor nu så har vi gått från amning flera gånger per dag till att vi har ett amningstillfälle på kvällen innan han ska somna. Enligt mig den mysigaste amningsstunden så jag är glad att vi kan hålla kvar den ännu. Känns passligt för oss just nu, som jag tidigare skrivit så tar vi det i Vidars takt även om jag nu styrt tidpunkt och gånger. Kan inte påstå att aptiten på vanlig mat blivit nämnvärt bättre ännu, men så har han ju varit förkyld och fått nya tänder igen också. 

_MG_3894

Det känns faktist också skönt att Anton har en uppgift som nu är bara hans. Det är liksom han som ska se till att han vaknar på natten och det är han som får vara vaken om Vidar har en stökig natt. Inte för att jag njuter av att han är trött när han ska iväg på jobb, men det känns lite mer rättvist efter 1,5 års konstant uppvakning och nattamning. Just nu är vi inne i en period som gör det väldigt svårt att dela på hem,- och familjeansvaret. Jag vet att det inte kommer vara såhär för alltid, jag försöker påminna mig själv om det ofta för att inte bli bitter. Det är inte alltid så lätt, men det hjälper lite att veta att jag i alla fall får sova på natten. Tills nästa vecka, för då åker Anton till Nyland och jobbar och jag är ensam hemma med barnen också på nätterna. *andas djupt och försöker att inte bli bitter*  

2 reaktioner till “Varför testade vi inte detta tidigare?”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.