Tack till alla terapeuter vi mött genom åren!

Jag vill rikta mitt varmaste tack till ALLA människor som på ett eller annat sätt hjälpt och stöttat Adam i hans utveckling under åren. Jag vill tacka rådgivningen som rekommenderade terapier, barnläkaren som skrev remisserna efter lite övertalning av mig och såklart alla underbara ergo-, och talterapeuter vi mött. Jag vill också rikta ett tack till all dagis och skolpersonal som genom åren jobbat med oss föräldrar och terapeuter för att gynna Adams inlärande. Alla möten vi haft med professionella människor som endast och enbart handlat om att göra det så bra som möjligt för Adam. Det är LYX att ha fått uppleva det. TACK!

Det var verkligen en lycka för Adam att han fick börja sina terapier redan som 4 åring, att det som då ännu inte var något alarmerande ändå togs på alvar och rätt stöd genast kunde inledas. När förskolan avslutades för Adams del avslutades också ergoterapin eftersom han inte längre behövde det. Fantastiskt för oss alla att se att terapierna och stödet gett honom tid att hinna ikapp. Jag tror också att mycket av hans starka självkänsla idag är tack vare ergoterapin. Det var där han lärde sig att våga testa.

Igår satt jag för (antagligen) sista gången hos Adams talterapeut. Han var så gott som på åldersnivå på alla tester och talterapeuten såg inte längre någon orsak till att rekommendera fortsättning. Vi tackade för oss och avslutade det som i så många år till och från varit vardag för oss. Perioden i livet där kalendern påmint om terapier är förbi, i alla fall för Adams del.

_MG_3930

Jag vill peppa alla föräldrar som kommer från en möte på dagis/skola eller rådgivningen med en rekommendation att genomgå en utredning för eventuella terapier. GÖR DET, KRÄV DET och TA EMOT ALLA TERAPIER NI KAN FÅ. Ni förlorar inget på att göra en utredning och ta emot all den hjälp som ni erbjuds. Det är det finaste du kan ge ditt barn, vi har fått så mycket hjälp och stöd i hur vi ska hjälpa och stöda Adam. Vi har lärt oss en massa och nu som vuxen kommer jag själv att genomgå en utredning för att ta reda på om jag har någon bakomliggande diagnos som ställer till mitt ojämna mående. Jag tror inte att jag hade varit så öppen för den tanken om jag inte sett vilken nytta terapier verkligen kan göra för en människa. Är så tacksam för den lärdomen.

Att ditt barn behöver terapier betyder inte att du som förälder misslyckats, det betyder inte att du inte gjort ditt allt ( och säkert lite till ) för att hjälpa ditt barn. Det är inte pinsamt eller jobbigt för ett barn att gå till en terapeut. I vår familj är det lillasyster som är GRÖN av avund för att Adam i alla år fått göra en massa roliga saker i sina terapier som hon aldrig får göra. Efter varje rådisbesök önskar hon att hon också ska få börja i iallafall en terapi hon också. Och det är SÅ det ska vara!

Jag är så glad att vi tog tag i den magkänslan som vi själva hade även om det inte var ett solklart fall. Så tacksam över det faktum att staden betalat dessa terapier för Adam och att det från första stund varit en positiv sak. Visst är det tungt att sitta på möten och gå igenom om utlåtanden som ibland får barnet att verka så annorlunda men det är värt det. När vi gick ut från talterapin igår gjorde vi HIGH FIVE jag och Adam. Vi grejade detta tillsammans och nu har vi verktygen att fortsätta jobba och kämpa tillsammans.

IMG_8690

En liten fyra årig skrutt som just blivit rekommenderad utredning
för eventuella terapibehov

<3 Plutten vår <3

4 reaktioner till “Tack till alla terapeuter vi mött genom åren!”

  1. Oj vad bra skrivet.Bara fler föräldrar skulle vara såhär positivt inställda och ta emot hjälp i tid.Vi är alla annorlunda och bra så,att behöva terapi är inget att skämmas för.Jättefint att ni varit så nöjda och sett framsteg!

    1. Tack! Ja jag blir ofta förvånad över föräldrar som blir arga och defensiva när någon rekommenderar terapier för deras barn. Det är klart att det är viktigt hur man säger det men ändå, det är ju för barnets bästa. Så glad över den möjlighet som terapierna gett oss 🙂

  2. Vilket härligt inlägg! Som klasslärare får jag ofta kämpa med att få föräldrar att förstå att olika terapeuter/specialundervisning är enbart en positiv sak för barnet, och att allt jag vill genom att rekommendera stödinsatser är barnets bästa. Önskar så att alla skulle förstå att det aldrig betyder att man ”gjort något fel” som förälder! 😊

    1. Tack ❤️ ja kan tro att det inte alltid är så lätt att få föräldrarna att förstå. Kanske det blir bättre om de familjer som är positiva till terapier berättar om det? 😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.