Valomerkki i mjölkbaren

Vi kämpar på med att försöka få Vidar att äta mer mat, just nu är jag kluven kring att kolla på babblarna när man äter. Han äter så mycket bättre när han fåt koncentrera sig på annat under tiden, men är det klokt? Jag vet ju att det inte är det egentligen, men han äter en helt burk mat om han får kolla film, medans han äter kanske 5 skedar om han inte får. Sen säger han tack och ska bort från bordet. Just nu kör vi lite blandat, men har han ätit dåligt under dagen får han ett mål framför babblarna. Suck, önskar att han snart ska hitta aptit och vilja äta.

Känner att jag, trots att jag vet att jag inte borde, stressar lite över att han inte växer i den takt han ”borde”. Jag vet ju att han äter bättre än Saga gjorde i motsvarande ålder, hon har alltid varit kräsen med maten och ätit lite, men hon växte ändå mer är han gjort. Vi har blodprov inbokat till slutet av månaden *ångest* och jag hoppas skålart på att han bara är liten och att det inte hittas några andra orsaker till att han är kort.

_MG_3782

Nu när Vidar är över 1,5 år och vi har kommit hem från resan så har vi tänkt att han ska sluta amma på natten. Han ammar inte varje natt nu heller, men om han råkar vakna så har han fått komma till vår säng, amma och somna om med oss. Att han sover med oss stör inte mig, men han hittar alltid bröstet då och jag har NOLL disciplin på natten. I natt testade vi ett nytt koncept, om han vaknar får Anton natta om honom i hans egna säng. Jag hoppas att han ska inse att det är bättre att sova på natten om han inte får amma då? Ingen aning, både Adam och Saga slutade självmant att äta på natten mycket tidigare. Jag känner inte att jag vill sluta amma helt, men just nattamningen är jag färdig med nu.

_MG_3774

Jag hoppas också att detta skall ge Vidar ökad aptit på dagen, att han inte fyller magen med mjölk på natten och sen inte är sugen på frukost på morgonen. Inatt har han vaknat en gång och somnade snabbt om med Anton. Följande gång han vaknade var det morgon och Anton steg upp med honom. Kan inte påstå att frukosten sjönk bättre idag, men det måste kanske gå några dagar till innan jag kan utvärdera. Vi fortsätter kämpa.

10 reaktioner till “Valomerkki i mjölkbaren”

  1. Kämpa på! Här försöker jag hålla borta skärmen från bordet också när vi ska äta. Har märkt att det går lite lättare om han har en leksak eller något att fokusera på. För utan grej så gapar han kanske 2-3 gånger och sen är det stop. Hoppas det ordnar sig för er!

    1. Jo leksaker skulle säkert också fungera men det är ju i princip samma sak, att fokusera på annat än maten. Sen blir det så geggigt när det blandas med maten. Hoppas att detta är någon fas och att han snabbt är mer intresserad av mat och ätande igen 😅😊 kämpa på ni också 👍🏼

  2. Vi fik också göra så en period och får göra så ibland nu med då hon har svårt att koncentrera sig. Men vi fick göra så också i den åldern för att få henne äta, hon åt ej annars och som föräldrer blir man ju orolig om de ej äter,

  3. Nattamningen borde vi också få ett slut på här snart! Vår Lillis är också 1,5 nu och vissa nätter känns det som om hon hänger fast i bröstet och jag sover knappt någonting.. det börjar kännas lite tungt. Men med en envis unge som skriker HÖGT om hon inte får som hon vill så är också min disciplin noll på natten. Borde kanske också försöka med att pappa tar nätterna ett tag så jag får tillbaka lite krafter…

    Kämpa på! ❤️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.