Att resa med Bugaboo Ant + några nya accessoarer

Fick en fråga om jag inte kunde berätta lite mer om vår Myra, alltså vår resevagn, hur den är att flyga med och vad vi annars tyckt om den. Skrev ju redan lite om den i inlägget om saker som räddade vår semester, men visst kan jag berätta lite mera om just vagnen. Vi köpte Myran, alltså bugaboo Ant i höstas och har nu använt den i ett halvt år typ. Här kan ni läsa om mina tankar när vi just hade beställt vagnen.

_MG_3083

Jag är så nöjd med vagnen, glad över att vi köpte den, och vi har faktiskt använt den mer än jag hade trott. Oftast har jag myran i bilen just eftersom den inte tar så mycket utrymmen men ändå fungerar bra till de behov vi har just nu. Det är såklart inte den optimala vagnen att gått och gå med, men det går. Det är inte heller den mest optimala vagnen för Vidar att sova i, men hela veckan på Kap Verde sov han skönt i över en timme där, varje dag. Nu har jag dessutom beställt hem några accessoarer till Myran som kommer göra den ÄNNU lite MER behändig för oss.

Det finns inte så många bilder på vagnen från resan, den användes och behövdes dagligen men mest för att få Vidar att vila (han sover endast i vagn och det är ett evighetsprojekt med totalt gallskrik att försöka natta honom i en säng på dagen). När Vidar var vaken ville han hellre gå och då var det mest strandsaker och handdukar som åkte i vagnen, inget som jag ansett vara viktigt att fotografera alltså. Hjulen är små, men rullar förvånansvärt bra ändå, sandstrand är inte optimalt men annars rullade den problemfritt. Den viktigaste faktorn till att vi valde att resa med Myran och inte med vår Donkey ( kan inte kalla min älskade vagn för åsnan..) är ju att myran går som handbagage på flyget.

bugabooAnt

Så när min syster packade ner sin Fox i en resväska för vagnar och checkade in den med de andra väskorna traskade vi glatt vidare med Vidar i vår Myra. Han som checkade in våra väskor frågade om vagnen var handbagage godkänd och jag svarade att vi i alla fall köpt den så. Sen frågade ingen något mer gällande vagnen. Det har ju redan en tid funnits resevagnar som varit godkända som handbagage så det i sig är ju inget nytt. Vid säkerhetskontrollen skulle vagnen packas ihop och åka igenom scannern på samma sätt som allt annat handbagage gör. På Helsingfors-Vanda flygfält såg vi två andra myror också, det var nästan så att jag ville hälsa på dem, sådär som busschaufförer eller motorcyklister gör. Men en liten blick som sa ” ni vet det vi vet, världens bästa resevagn” fick räcka.

På flygfältet hade vi sedan vagnen med oss, vilket alltid är skönt. Det är rätt långa sträckor att gå och tidigt på morgonen var Vidar inte så sugen på att gå själv. När vi väl kom fram till flygplanet var det bara att fälla ihop vagnen och lyfta upp den på hyllan för handbagage. Den passade utan problem. Okej okej jag skall erkänna att jag kunde ha fällt ihop den lite utanför flygplanet, och inte stoppat alla andra passagerare när jag paniksvettades och försökte få ihop fanskapet som såklart krånglade. Jag hade börjat fälla ihop den med en väska i underkorgen. Det är superlätt att fälla ihop vagnen men man MÅSTE göra det i rätt ordning och med alla KLICKS. Om man missat en låsning alltså ett klick, kommer man inte vidare. Nåja mamma hjälpte mig sen och vips var vår behändiga lilla vagn ur vägen. Kände några små hatiska blickar där innan vi var klara.

När vi landade igen skulle vi köa för att få våra visum godkända, det var så skönt att genast ha vagnen där och kunna sätta Vidar dit. Andra föräldrar, speciellt de som inte är sådär super världsvana, vet kanske kaoset när 5 pers med 5 pass skall visa upp sig, alla är trötta och tålamodet är slut för det flesta. Att då också ha en svettig 1,5 åring i famnen är inte det lättaste. Jag tycker absolut att det var praktiskt att flyga med Myran. Nu kunde också min systerson Adrian 10 månader låna vagnen när Vidar ville gå, vilket var bra för dem. Speciellt på hemresan när flygfältet på Boa Vista inte hade några lånevagnar. Skulle inte bli förvånad om de ( som reser ännu mer än oss ) skaffar en Myra de också.

På hemresan var det Saga som behövde vagnen, hon var så trött när flyget landade i Helsingfors och det hade varit rätt jobbigt att bära henne och alla väskor och Vidar till bagagebandet. Vidar var nöjd i famnen och då fick Saga åka, vagnen har en maxgräns på 22kg vilket gör att den fungerar också till lite äldre barn

bugabooAnt

Nu har det kommit en del nya accessoarer till myran, saker som man helt klart klarar sig utan men som liksom sätter en guldkant på vagnen. Jag beställde tre saker till vagnen och jag är absolut mest taggad på fotstödet. Nu hänger Vidars ben fritt vilket kanske inte är det bekvämaste, tror att det blir bekvämare att sova med fotstödet eftersom han då kan ha benen raka och inte dinglande. En organizer blir också perfekt till vagnen, ju äldre Vidar blir desto oftare åker vi iväg utan skötväska men ändå behöver vi ju t.ex. blöjor med oss. Tänker att organizern kan fungera bra till det. Och sist men inte minst beställde jag en bärrem, för att lättare kunna bära vagnen när den är ihopfälld. Något som vi saknade lite nu på resan. Med dessa saker kommer tror jag att vagnen kommer bli ännu lite bättre.

Någon annan läsare som också har en myra hemma? Eller någon annan bra resevagn? Berätta! Vagnar är SÅ roliga att prata om. 

 

En kommentar till “Att resa med Bugaboo Ant + några nya accessoarer”

  1. Härligt! Jag är supernöjd med vår Britax B Agile M som vi köpte nu i början av året. Ville ha en liten och smidig vagn som ryms i bilens baklucka men som ändå är ändamålsenlig för promenader och vila. Så värt att satsa pengar på en ny vagn för en gångs skull. Den första vagnen köpte vi begagnad och det märks till viss del. Ska bli roligt att testa Britaxen sen när det blir vår och sommar också.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.