När klockan alltid hinner bli för mycket

IMG_4387

Jag har så mycket som jag skulle vilja göra, vilja lära mig och vilja lägga tid på. Varje dag tänker jag att ”ikväll ska jag börja..” och så går timmarna, barnens nattas, det kvällsammas och VIPS är klockan 22 igen. Vet inte om det är åldern eller något annat men alltså jag orkar inte koncentrera mig efter klockan 22, jag måste sova för att orka upp (jobbigt ändå fast jag somnat i rimlig tid) från sängen följande morgon. Jag kan liksom inte sitta och blogga eller redigera bilder eller filmer mitt i natten, jag måste sova.

Mitt dygn hade gärna fått ha några timmar till, eller så skulle Vidar gärna få sova mer än max 1 timme på dagen. Eller så borde jag bara fixa lite egentid åt mig själv, det har  varit otroligt knapert med det den senaste tiden. Inte för att jag är ett offer på något sätt, vet att många föräldrar känner precis samma som jag, men ibland känns det som att jag stressar på från morgon till kväll för barnens skull. Jag är inte bitter, jag är mest bara trött. Jag har också lite för stort kontrollbehov för att ens kunna släppa in någon annan i ”mitt” projekt-vardag. Det är svårt att få hjälp och avlastning om man vägrar ta emot hjälpen. Jag känner liksom att jag måste ha något viktigt för mig för att ordna barnvakt eller be Anton ta alla barnen med sig en eftermiddag. På grund av det får jag ju aldrig till den där tiden som jag ändå längtar efter.

Nu är klockan igen efter 22 och hur gärna jag än hade velat vara aktiv och kreativ så får jag spara mina idéer och hoppas på en lucka i schemat en annan dag. Förr prioriterade jag inte sömnen, förr var jag vaken mitt i natten och sov lite längre på morgonen istället. Nu ringer klockan senast 6.45 för att vi ska hinna med allt som behöver göras innan skoltaxin kommer. På tal om morgondagen så måste Adams simbyxor och handduk packas ikväll ännu, han ska ju simma med skolan imorgon. 

Gonatt till er alla fina läsare. Tack för att ni kikar in här och kommenterar och peppar. 

2 reaktioner till “När klockan alltid hinner bli för mycket”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.