En speciell familj, perfekt för mig!

_mg_3678

Här är min ursprungsfamilj, den familj som jag växt upp med. Min mamma och min lillasyster. Det är den familjen som jag kom hem till när skoldagen var slut, den familjen som var trygg när det var jobbigt runt omkring, den familjen som jag firade mina jular med och den familjen som väckte mig på min födelsedag med sång och paket.

Det är också den familjen som under en period inte var helt självklar och konfliktfri. Bråk, missförstånd och en rädsla över att inte hitta tillbaka till varandra präglade oss under några år. Jag och min lillasyster hade några kämpiga år, när vi gick åt olika håll och inte förstod varandra. Det var jobbigt, riktigt jobbigt mellan varven. Vi som alltid varit nära hade som en mur mellan oss.

IMG_2946

Men åren har gått och vi tog oss vidare, igenom muren. Så tacksam över att vi gjorde det, mycket tack vare mamma. Mamma som tålmodigt lyssnade och stöttade oss båda. Jag är så tacksam över att hon gjorde det, att hon liksom vågade lita på att vi nog hittar varandra igen. Hon tvingade oss inte att umgås men krävde att vi skulle bete oss när vi var tillsammans. Mitt i allt är vi igen nära varandra och lever småbarnslivet båda två. Visst kan vi, likt små barn, fortfarande ryka ihop över ”små saker” men vi är tillbaka i tryggheten. Vi vet att vi alltid har varandra NO MATTER WHAT. Jag tänkte på det flera gånger under vår resa till Kap Verde att det inte är en självklarhet att kunna njuta och umgås med sin familj en vecka. Det är så fint att vi kunde göra denna resa tillsammans, som den stora familj vi är idag. Utan det jobbiga hade jag kanske inte uppskattat det fina i att vi idag är där vi är. 

_MG_3599

Idag har jag en familj som gått från oss 3 till 10 personer. Från att ha varit en rätt liten och blygsam familj kommer vi nu med buller och bång. 6 vuxna och 4 barn totalt, så tacksam över att ha dem alla i min familj. Så tacksam över att barnen får växa upp i denna stora familj, med många trygga vuxna och en härlig liten kusin. Det är inte självklart, tro mig jag vet, men det är underbart när det fungerar. Just idag saknar jag Julia och hennes familj lite extra. Önskar att Vasa vore närmare så att vi kunde ses oftare.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.