Anmäld till förskolan hösten 2020

Idag har jag anmält Saga till förskolan, fattar ni att vi i höst har ett barn som går i skolan och ett som går i förskolan. Hade inte tänkt att det skulle vara så speciellt att anmäla Saga eftersom vi ju redan gjort det en gång, men alltså HALLÅ alla känslor. Femföre storgråt när texten ” barnet är anmält till förskolan ” dök upp på skärmen. Nästan värre än när jag anmälde Adam. Erkänner att jag grät en skvätt när jag skickade till Anton att nu är hon anmäld.

förskoletjejen

Det är så många känslor som bubblar upp just idag. Att vår lilla loppa ska in i skolvärlden, att hon blivit så stor redan. Att jag liksom har två barn i Wilma nu (Wilma är alltså det programmet som används för att kommunicera med förskola och skola i Pargas). Det är tur att vi har en liten 1 åring här hemma också, annars finns nog en överhängande risk att jag skulle få en liten 30-årskris småningom.

Saga är redo för förskolan, det har hon varit sedan Adam började. Hon läser redan korta böcker, skriver och kan räkna. Hade hon fått välja hade hon säkert börjat skolan idag. Hon räknar månader till augusti och funderar redan nu på hur hon skall åka taxi till och från förskolan på hösten. Ivrig men samtidigt med lite separationsångest, att börja förskolan kommer ju samtidigt betyda att hon slutar i sin älskade utegrupp. Ja det är tur att det är dryga 3 månader kvar till sommarlovet ännu.

Har ni också en blivande förskoleelev hemma? Hur ivriga är de? Räknar de också månader, veckor och dagar tills förskolan börjar?

En kommentar till “Anmäld till förskolan hösten 2020”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.